Antalis, lider internaţional în distribuţia de hârtie şi soluţii de comunicare vizuală şi packaging, a devenit partener oficial al Convenţiei Cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru schimbările climatice (COP21) şi va oferi toată hârtia Antalispentru documentele tipărite pe perioada desfăşurării acestui eveniment. În conformitate cu tema evenimentului şi angajamentul eco-responsabil al Antalis, hârtia folosită pentru postere, caiete de lucru şi orice altfel de documente, va avea 5 stele în conformitate cu  Green Star System[1], va fi reciclată şi va avea eticheta europeană EU Ecolabel.

Un prag pentru schimbarea climatică

Cea de-a 21-a sesiune a Conferinţei Părţilor din cadrul Convenţiei Cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite privind schimbările climatice  (COP21/CMP11), cunoscută că “Paris 2015”, va avea loc în Franţa în perioada 30 noiembrie  – 11 decembrie. Obiectivul conferinţei este ambiţios, dar crucial: adoptarea unei înţelegeri asupra climatului universal pentru a limita creşterea temperaturii globale la sub 2 grade Celsius.

Afacerile contribuie direct sau indirect la încălzirea globală şi prin urmare părţile sunt interesate de proiectarea unor soluţii eficiente. Este de datoria fiecăruia să-şi conducă business-ul într-o manieră responsabilă şi să minimizeze impactul asupra mediului. În calitate de distribuitor de hârtie, Antalis îşi asumă întreaga responsabilitate şi de asemenea se asigură că vocea industriei hârtiei este auzită, chiar dacă de multe ori este acuzată pe nedrept ca fiind principal cauza a despăduririlor şi, prin urmare, a încălzirii globale.

„Antalis şi industria hârtiei în general, trebuie să fie un exemplu de urmat şi să continue eforturile de reducere a impactului asupra mediului prin utilizarea sporită a cogenerării şi a resurselor de energie regenerabilă şi mai mult să promoveze utilizarea hârtiilor reciclate care au un impact mai scăzut asupra mediului” declara Hervé Poncin, Chief Operating Officer al Antalis Internaţional. Responsabilitatea asupra mediului este un angajament permanent care trebuie să facă parte din ADN-ul fiecărei companii pentru a aduce o contribuţie de durata la conservarea planetei şi la reducerea încălzirii globale. Antalis este încântată să sprijine COP21 şi obiectivele sale ambiţioase.”

Despre Antalis

Antalis este lider în distribuţia de hârtie, material pentru comunicare vizuală şi packaging în Europa. În calitate de numărul 2 mondial cu o cifră de afaceri de 2.585 de miliarde euro în 2014, grupul are 5.585 de angajaţi care stau la dispoziţia a peste 120.000 de clienţi, companii şi tipografi, în 44 de ţări prin intermediul a 118 centre de distribuţie. Antalis realizează 14.000 de livrări zilnic în toată lumea şi distribuie 1,8 milioane de tone de hârtie pe an la nivel global. Antalis este compania de distribuţie a Sequana. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.antalis.ro.

Pentru mai multe detalii despre COP 21, accesaţi http://www.cop21.gouv.fr/en.

Pentru lista completă a partenerilor , accesaţi http://www.cop21.gouv.fr/en/partners/business-and-sponsors.

[1]  Green Star System reprezintă un sistem de clasificare care sintetizează informaţiile esenţiale despre originea fibrelor şi despre procesul de fabricare şi calităţile fiecărui produs oferind un punctaj de la zero la cinci stele “verzi” în conformitate cu performanţele de mediu.