Păsări” este prima expoziție personală a artistului Adrian Ilfoveanu și totodată o premieră pentru sculptura în aer liber, expusă ”la verde”.

15 lucrari în bronz, lemn și piatră selectate de autor sunt expuse din 4 mai în spațiul Galeriei AnnArt (str. Mahatma Gandhi nr.1, București), în săli precum și în grădină, în perioada 9 – 30 mai. Vernisajul expoziției a avut loc la galerie pe 8 mai. MaiMultVerde este organizație parteneră.

Păsările lui Ilfoveanu dau continuitate unor serii de lucrări cu tematică animală, aproape totemică, în care se simte reconectarea omului cu natura și întoarcerea în punctul cosmogonic, marcat de sacralitatea primordială a libertății zborului păsării.

Unul dintre sculptorii români de marcă, Ilfoveanu creează o muzică a formelor. Îi puteți auzi cântecul prin păsările neobișnuite expuse la AnnArt.

Expoziția deschide programul Arta la Verde, care constituie o premieră în România și propune constituirea unor spații insolite de expunere temporară de artă contemporană în cadrul unor reședințe private din București sau în zonele limitrofe.

Programul Arta la Verde are în vedere instalarea unor lucrări în spații publice și private, care să permită un raport direct, informal al publicului cu arta contemporană. Ca în oricare mare oraș al lumii civilizate, întalnirea cu arta timpului tău trebuie să fie vie, suprinzătoare, să te bucure sau să te descumpănească – în orice caz, să nu te lase indiferent”, a spus Gabriela Massaci, director de programe al Galeriei AnnArt.