Un student ieşean vrea să ajungă la Polul Nord al Inaccesibilităţii

ice_warrior

Radu Buema are 21 de ani, este sudent la ştiinţe politice în Iaşi şi a trecut probele „ Ice Warrior Arctic Pole 2010„. Radu face parte din echipajul expediţiei către Polul Nord al Inaccesibilităţii din mijlocul Oceanului Antarctic.

Coordonat de exploratorul Jim McNeill, cercetătorii NSIDC şi sprijinit de NASA, programul „Ice Warrior Arctic Pole încearcă să exploreze o zonă greu accesibilă a Terrei pentru măsurarea stării calotei de gheaţă şi a oceanului. Pe agenda echipajului expediţiei nordice se află măsurarea fenomenului schimbărilor climatice şi încălzirii globale ce afectează planeta.

Radu Buema, singurul român calificat pentru „Ice Warrior Arctic Pole 2010„, are nevoie de un sprijin de minim 23 000 de euro pentru achiziţionarea echipamentului şi plata unor costuri individuale de drum, ca să poată lua startul la expediţie în ianuarie 2010.

Cei care îl pot sprijini pe românul care vrea să ajungă la Polul Inaccesibilităţii, sunt rugaţi să-l contacteze direct pe adresa buema.radu@gmail.com sau pe adresa asociatia@maimultverde.ro a Asociaţiei MaiMultVerde.


Dă vestea mai departe:

One Comment

  • Radu Buema Răspunde

    Expeditia va traversa gheturile Oceanului Arctic,emisfera nordica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *