Ateliere fără Frontiere organizează concursul „Give IT!”

ateliere fara frontiere

În perioada 1 octombrie – 15 noiembrie, Ateliere fără Frontiere organizează un concurs de colectare a echipamentelor IT uzate (deşeuri de echipamente electrice şi electronice – DEEE). Concursul se adresează organizaţiilor, companiilor şi instituţiilor din Bucureşti şi din zonele limitrofe.

O mare parte din calculatoarele şi monitoarele colectate va fi recondiţionată şi donată ONG-urilor şi instituţiilor de învăţământ care desfăşoară programe de educaţie în sprijinul copiilor, tinerilor şi persoanelor aflate în dificultate. Restul DEEE va fi reciclat în cadrul atelierului de inserţie, conform normelor de mediu.

Acţiunea se înscrie într-o serie de activităţi desfăşurate de Ateliere Fără Frontiere şi ECOTIC în proiectul co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Ateliere Fără Frontiere este o asociație română non-profit de inserție a cărei misiune este integrarea socio-profesională a persoanelor în mare dificultate, lupta împotriva risipei și poluării prin recondiționarea și reciclarea echipamentelor IT uzate, reutilizarea deșeurilor publicitare prin confecționarea de sacoșe și obiecte promoționale, solidaritatea prin donații de echipamente IT pentru proiecte educaționale și organizarea de șantiere de solidaritate.

Dă vestea mai departe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *