Votează legea Apei!

Vrei să ştii câţi nitraţi are apa pe care o bei?


Votează şi susţine introducerea conţinutului de nitraţi pe etichetele tuturor apelor minerale din România pe www.legea-apei.ro


Legea este extrem de permisivă în cazul bebeluşilor şi copiilor


Conform HG/1020/2005 şi a normelor tehnice de comercializare a apelor minerale naturale din România, limita maximă admisă pentru nitraţi este de 50 mg/l, pe când în cazul bebeluşilor şi copiilor, pediatrii din întreaga lume recomandă maximum de 10 mg/l, conform AFSSA (Agence Francaise de Securite Sanitaire des Aliments)

Cei mai vulnerabili în faţa nitraţilor sunt sugarii, deoarece flora lor microbacteriană nu este înca dezvoltată pentru a lupta cu aceştia. Astfel, nitraţii ingeraţi se vor transforma în nitriţi – care sunt cu mult mai toxici, iar efectele pot varia de la probleme gastrice, diaree infecţioasă, urticarii şi iritaţii – până la methemoglobinemie.


Acesta este efectul cel mai periculos pe care îl are contaminarea cu nitraţi la bebeluşi: methemoglo-binemia,
o afecţiune cunoscută şi drept “blue baby syndrome” (“sindromul albastru al nou-născutului”).De aceea este important ca hrana sugarilor să fie preparată cu o apă cu un conţinut cât mai scăzut de nitraţi.

n România, nu există o lege care să protejeze bebeluşii, impunând în mod obligatoriu un conţinut scăzut de nitraţi pentru apa destinată preparării hranei acestora.


Deşi legea în Uniunea Europeană permite o limită maximă de nitraţi de 50mg/L, medicii din întreaga lume găsesc această cifră mult prea permisivă. Ei consideră valoarea mult prea ridicată, fiind un risc în special pentru sugari şi copii mici.


Recomandarea lor este de maximum 10 mg nitraţi la 1 litru de apă.

Reglementează legea și controlează cantitatea de nitrați din apa pe care o bea copilul tău printr-un vot pentru Legea Apei www.legea-apei.ro.

3 răspunsuri

  1. Alege pentru copiii tai cea mai pura apa din lume. Aqua Carpatica este alegerea optima atat pentru copii, cat si pentru intreaga familie daca iti pasa de sanatatea celor dragi. Sustine legea apei alaturi de Aqua Carpatica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.