Studenţiada şi Cicloteque au dat startul „Maratonului ecologic de biciclete”

De Ziua Ecologiei la Festivalul Studenţiada, pe 1 octombrie, UNSR a organizat „Maratonul ecologic de biciclete” pentru responsabilizarea studenţilor asupra protecţiei mediului şi a promovării mersului pe bicicletă.

Centrul de închirieri de biciclete Cicloteque a pus gratuit la dispoziţia studenţilor 30 de biciclete, care au participat la maraton. Cicloteque susţine iniţiativele de deplasare alterntivă pe două roţi din capitală şi a sprijinit evenimente precum Bikewalk, Ciclopromenada Nocturnă, Veloruţia 2009 sau Ciclotura de toamnă.

2 răspunsuri

  1. E uşor să faci studenţii să meargă pe biciclete! Părerea mea e că în mişcarea asta green e şi multă ipocrizie pentru că e în vogă acum. Însă cred că adevăratul mod de a fi green înseamnă a fi frugal şi nu nuami să plantezi 3 pomi într-un loc în care oricum se vor usca şi să faci alegeri ce vor tăia sute în altă parte.

    Ecologie înseamnă să înţelegi cum funcţionează această casă şi interdependeţa dintre toate formele vieţii pe pământ.

    Peste sute de ani dacă nu suntem cuminţi s-ar putea să fie verde complet, pentru că actvismul ăsta ecologic nu e să salvăm planeta ci să ne salvăm pe noi şi celelalte vieţuitoare de noi înşine de cutumele noastre prin care respectăm din ce în ce mai puţin viaţa şi mediul şi asta costă!

    Ce văd eu e doar un club care să compenseze lipsa de interacţiune umană a unui oraş mare cu o întâlnire de club, ironic ar fi să se creadă că se şi salvează planeta asta aş numi eu ipocrizie.

  2. Despre ipocrizie// Nimeni nu pretinde ca salveaza planeta cu 30 de studenti pe biciclete, e o prezumtie de la care ai pornit si sunt de acord ca ar fi o ipocrizie sa judecam lucrurile asa. Sunt doar mijloace de educatie de protectia mediului, sunt niste manifestari simbolice, daca vrei, pt. o altfel de atitudine si unghi de a privi relatia cu planeta. Totul porneste de aici. Altel, cum vom sta cuminti si peste 400 de ani?

    La nivel macro, ecologia arata cum bine ai descris-o mai sus << interdependeţa dintre toate formele vieţii pe pământ >>. Dar, pana sa ne reintegram intr-un lant trofic firesc, nu uita ca oamenii au evoluat intr-un anume sens (vezi revolutia industriala, consumerismul, etc.) Rolul ‘curentului green’ este sa armonizeze oamenii cu natura si, in plus, sa gaseasca solutii pt. a repara ceea ce s-a distrus in timp, si anume relatia om-natura. Cel putin asta e ceea ce incercam noi.

    multumim mult pt. feed-back

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.