Ghidul ecologistului comod

Ovidiu Draghia, redactor la HotNews și Observator Cultural, a redactat un mic și comod ‘ghid’ pentru ecologiștii rafinaţi. Fără intenţia de a-şi impresiona sau persuada cititorii, Ovidiu a încercat pe propria piele un eco-experiment denumit Caveman.

Caveman şi-a propus să testeze dacă e la îndemână să trăieşti eco în România, fără să exagerezi.

Ştiu că este [încă] la modă sa fii ECO. Lumea îi califică fie drept fiţoşi pe ecologişti, fie drept dereglaţi pentru că, nu-i aşa, oricum planeta este dezechilibrată şi noi nu putem face nimic.

[…]O altă piedică în calea manifestării unui spirit ECO este comoditatea. Vreau să arăt în acest articol cum putem avea şi comoditate, şi comportament ECO, fără a exagera.

Ovidiu colectează selectiv deșeurile, folosește becuri economice și economisește lumina acasă și la birou, folosește pe cât posibil transportul alternativ prin oraș (role sau bicicleta), se alimentează sănătos și vrea să se impresioneze pe sine făcând toate astea.

:: citește și tu ghidul ecologistului pe blogul lui Ovidiu

4 răspunsuri

  1. de ce ar fi incomod ecologistul de fata? credeti ca se simte lumea oarecum amenintata de el sau doar parafrazezi documentarul lui Al Gore, gluma aia proasta care a fost aratat in scoli.. asta pina in momentul in care un procuror din UK ia cerut lui Gore sa puna disclaimere pentru erorile flagrante (a se citi, minciunile) din documentar?

  2. initial formulasem un titlu ‘incomod’, dar am preferat, din comoditate, sa-l lasam ‘comod’ – un fel de ‘Ghidul lenesului’ sa spunem, pt. ca Ovidiu asta incearca sa transmita: ca e simplu sa respectam niste reguli minime de protectia mediului fara sa facem un efort suprauman:) e doar o chestiune de vointa si respect propriu. scuze de ‘alegoria’ initiala a titlului, cat despre Al Gore – ramane un personaj contestat, dar cu oarece impact asupra problemelor ce privesc schimbarile climatice, indiferent de veridicitatea informatiilor pe care le prezinta documentarul

    multumim pt. feed-back

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.