Implică-te şi zi ‘Let’s Do it, Romania!’

Let’s Do It, Romania! te cheamă la cea mai mare acţiune de voluntariat din România! Poţi stabili un nou record – România este cea mai mare ţară din Europa care organizează acest proiect!

Let`s Do It, Romania este cel mai mare proiect de implicare socială din România care îşi propune să cureţe deşeurile din toată ţara, din arealele naturale (zonele din afara oraşelor), într-o singură zi: 25 septembrie. Acest proiect vizează responsabilizarea cetăţenilor din România şi implicarea autorităţilor centrale care să aplice legislaţia şi să ajute la implementarea unui sistem de management al deşeurilor corespunzător normelor europene.

Echipa “Let`s Do It, Romania!” îţi cere sprijinul pentru etapa de cartare, etapă care va rezolva multe dintre necunoscutele proiectului. Toţi cei care dispun de GPS, maşină sau bicicletă, timp liber, energie şi, mai ales, doresc să vadă România curată, sunt încurajaţi să se înscrie pe site la secţiuneaImplică-te!

În 19 judeţe s-a început cartarea, iar numărul acţiunilor creşte de la săptămână la săptămână cu alte 3 sau 4 judeţe, iar harta deşeurilor este în continuă transformare. Peste 500 de voluntari şi-au oferit sprijinul, luând parte la acest demers pentru realizarea hărţii deşeurilor din România. În cadrul acestor acţiuni, voluntarii au identificat mormanele de deşeuri cu ajutorul GPS-urilor şi au transmis coordonatele geografice, dimensiunile şi compoziţia acestora.

Mai multe acţiuni de curăţenie pilot au fost realizate până acum: în judeţul Cluj pe 22 mai, în Timiş şi Argeş şi o acţiune pe Valea Arieşului alături de Ministerul Mediului şi Pădurilor pe data de 5 iunie.

Următoarea acţiune de cartare va avea loc în zilele de 19-20 iunie şi se va desfăşura concomitent în 3 judeţe: Suceava, Prahov şi Ilfov. În acest moment există 56 de voluntari înscrişi în Ilfov şi 510 în Bucureşti, 101 voluntari înscrişi în Prahova şi doar 39 de voluntari în Suceava. Pentru a realiza cu succes această etapă, este nevoie de un număr cât mai mare de voluntari, în special în judeţtul Suceava. Acţiunea din judeţele Dâmboviţa şi Giurgiu se amână din cauză că nu sunt suficienţi voluntari implicaţi în organizare şi în echipele de cartatori.

Acest proiect vizează responsabilizarea cetăţenilor din România şi implicarea autorităţilor centrale care să aplice legislaţia şi să ajute la implementarea unui sistem de management al deşeurilor corespunzător normelor europene.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.