Ce te face să te implici în activitatea unui ONG?

Studenții de la Facultatea de Litere din Universitatea București au realizat împreună cu StiriONG.ro un studiu pe un eșantion mic (20 de studenți), care relevă poziționarea tinerilor cu vârste între 19-24 ani în raport cu activitatea ONG-urilor.

Concluziile studiului cu privire la motivele alegerii voluntariatului într-un proiect ONG-ist sunt:

  • vizibilitatea (media) este un criteriu important în alegerea unui ONG, iar când vor să caute o organizație studenții preferă Internetul.
  • experiența într-un anumit domeniu de interes, în vederea dezvoltării personale, primează ca motivație în fața ajutorului oferit societății, mediului sau dezvoltării organizației în sine.
  • organizațiile trebuie sa ofere programe și activități care să le foloseasca tinerilor pe care doresc să-i implice

MaiMultVerde îți adresează pe blog întrebarea: Ce te face să te implici în activitatea unui ONG?

9 răspunsuri

  1. mi se pare firesc, pentru ca trebuie ca parte din binele pe care il faci sa iti revina si tie, si nu vorbim aici doar de Binele general. multi ar spune ca e o atitudine egoista, eu zic ca e absolut firesc. priviti in societate, si pe mine ma motiveaza sa lucrez cu ong-ul X pentru ca imi trec un plus la extracurriculare in cv. cu toate astea, nimeni nu poate contesta ca in voluntariatului meu nu ramane ceva. schimb pe schimb, ca aia mici:)

  2. pe mine ma motiveaza ONG-ul, in sensul ca trebuie sa ma convinga de seriozitatea cu care functioneaza si-atunci am incredere ca ajutorul meu are o finalitate reala. Gratificarea profesionala, asta de reiese din studiu, mi se pare un argument slab plasat, aterizat direct din nazuinta generala a tinerimii de-a fi bagata-n seama si-n business. Pai cum ramane cu gratificarea personala care-ti ramane dupa ce-ai plantat un copac? Daca nu da bine-n cv, nu e buna? Maaaai copii…

  3. Din nevoia de verde viu de jur imprejur, caci imi transmite si denota sanatate sau din dorinta de curat, caci imi da puterea sa pasesc cu placere, sa respir cu hotarare, sa rezonez cu ce ma inconjoara. Pentru ca in viata avem nevoie de mai mult decat de o slujba, masina, sef sau bani. Pentru ca frunzele unui copac fosnesc soptesc superb cand adie vantul sau pentru ca iarba uda pe talpi miroase a verde crud. Ori poate pentru mirosul de tei in rasarit de vara. Si mai ales pentru ca iti elibereaza spiritul, sa zboare, sa traiasca frumos si plin! 🙂

  4. cu cat vom fi mai multi voluntari cu atat putemm avea orase curate, tara curata si poate in acest fel vom fi mai civilizati. m-am inscris la MAIMULT VERDE la care am paticipat la mare plantare – 2 zile si la COPACUL DE HARTIE. Poti cu aceasta ocazie sa cunosti persoane noi, sa-ti faci prieteni – sa socializezi si totodata sa inveti lucruri noi.

  5. as lucra cu cea mai mare placere intr-o oragnizatie ONG mai ales o organizatie care se ocupa de mediu.imi doresc ca mentalitatea oamenilor sa se schimbe si sa numai mergem prin „munti” de gunoaie care sunt daunatori sanatati noastre.mi-as dori ca in orase sa gasim parcuri unde sa putem iesi sa ne plimbam si sa inhalam aer curat.iar cand te duci la munte sa vezi paduri in adevaratul sens al cuvantului nu doar cativa brazi care in curand vor fi si ei taiati.as vrea sa ma inscriu si eu in aceast oraganizatie iar cand am timpu liber sa particip la actiuni si proiecte de salvare al mediului.

  6. eu m-am inscris mai intai la Copacul de Hartie, si apoi la MMV, in primul rand pt ca nu mai facusem voluntariat si din dorinta de a face ceva concret pt mediu. Participarea mea la cateva actiuni ( 3 la numar de fapt) de ecologizare si plantare de copaci, a avut loc in primul rand pentru mine, pt ca mi-am dorit foarte mult si stiind ca pot ajuta, cu cat mai multi cu atat mai bine. asa cum cineva mai sus amintea, este o ocazie interesanta de a cunoaste noi oameni, de a afla lucruri noi. credeam ca nu sunt foarte multe persoane ca mine, iubitoare de verde, dar prin aceste actiuni am avut parte de o surpriza placuta.

  7. am fost placut surprinsi de motivatiile enuntate de majoritatea dintre voi aici, pentru ca tin de o cultura asumata a responsabilitatii fata de voluntariatul de mediu. multumim mult pentru raspunsuri. spor si ganduri bune!

  8. Numai ganduri si fapte bune in apararea mediului!Sunt cadru didactic si doresc sa va spun ca eu privesc educatia in contextul schimbarilor climatice.Eu lucrez cu cei mici.Veti ridica din spranceana…poate.Am multe si utile actiuni organizate cu picii si parintii lor,prin care am format comportamente ecologice active.Am desfasurat si actiuni de informare si sensibilizare a opiniei publice,cu privire la cauzele si efectele poluarii.Am distribuit fluturasi cu indemnuri de a stopa risipa,am plantat copaci.Am semnalat chiar autoritatilor locale pericolele poluarii.Recent am organizat un mars „Sa dam sansa vietii”la care am atras si un grup de liceeni,actiune la care am adunat promisiuni de la trecatori ca ,vor intreprinde gesturi simple in activitatea zilnica,de a diminua poluarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.