5.000 de puieți de salcâm plantați de MaiMultVerde și NN Asigurări de Viață la Videle prin proiectul Paperless


 

Peste 100 de angajaţi ai NN Asigurări de Viaţă şi voluntari ai Asociaţiei MaiMultVerde au plantat sămbătă, 24 octombrie, 5.000 de puieţi de salcâm la Videle, județul Teleorman.


Acţiunea de plantare face parte din proiectul Paperless (Fără hârtie) al companiei NN Asigurări de Viață prin care compania şi-a propus să ofere clienților acces mai rapid și facil la informații şi să contribuie la rezolvarea unei probleme de mediu. Plantarea a fost realizată cu susţinerea Primăriei Videle într-o zonă în care împădurirea este necesară pentru a preveni alunecările de teren.


Proiectul Paperless a fost demarat în urmă cu șase ani de NN Asigurări de Viaţă. De atunci, compania propune permanent clienţilor să-și dea acordul pentru a primi electronic informațiile comerciale și contractuale, reducând astfel impactul pe care îl au asupra mediului prin consumul de hârtie. Treptat, în cazul clienților care au furnizat companiei o adresă de e-mail validă, comunicarea pe hârtie a fost înlocuită cu notificări transmise pe e-mail. În prezent, aproximativ 60% dintre clienții NN Asigurări de Viață primesc informații contractuale și comerciale exclusiv pe e-mail, procent în continuă creștere de la an la an. 


   


Reducerea consumului de hârtie și, în ansamblu, protejarea mediului înconjurător ar trebui să fie o preocupare continuă pentru fiecare dintre noi. Așa a pornit Paperless, prin care contribuim la diminuarea amprentei noastre și a clienților noștri asupra mediului, iar periodic accelerăm eforturile noastre prin inițiative ample de plantare în sprijinul comunităților locale”, a spus Carmen Soare, director de marketing NN România.


Acțiunea de plantare de la Videle (județul Teleorman) este a doua din cadrul proiectului Paperless. după ce voluntarii NN Asigurări de Viață și Mai Mult Verde au plantat, în noiembrie 2014, 5.000 de puieți de stejar în Parcul Natural Comana. Cei 5.000 de puieți de salcâm plantați la Videle în numele clienților companiei NN Asigurări de Viață vor contribui la siguranța comunității locale prin stabilizarea unei suprafețe amenințate de alunecările de teren și vor reda naturii o zonă degradatădin cauza acumulării de deșeuri de materiale de construcții, până acum impracticabilă pentru orice activități ale localnicilor.
 

"Comunitățile care nu au păduri și constată că au mare nevoie de ele pentru a stopa fenomene precum alunecările de teren sau degradarea solului, cum este cazul la Videle, în județul Teleorman, pot fi un exemplu pentru cei care nu știu să își prețuiască zestrea de arbori primită de la natură sau de la generațiile trecute. De aceea, dincolo de impactul benefic pentru mediu pe care îl vizăm prin această acțiune de plantare, este important și mesajul pe care îl transmitem prin cei peste 100 de voluntari participanți, despre rolul benefic al pădurilor și necesitatea protejării și dezvoltării acestora prin implicare colectivă", a declarat Doru Mitrana, directorul Asociației MaiMultVerde.

Foto: Cristian Duminecioiu