Angajaţii Coca-Cola HBC România şi voluntarii MaiMultVerde au plantat 2.500 de puieţi în Ploieşti


 

Comunicat de presă

25 aprilie 2012

-

Marţi, 24 aprilie, 60 de angajaţi ai Coca-Cola HBC România şi voluntari MaiMultVerde au participat la o acţiune de plantare pe Şoseaua de Centură Est a oraşului Ploieşti. 2.500 de puieţi de stejar, frasin, paltin şi specii ajutătoare au fost plantaţi pe o suprafaţă de 0,5 ha. Acţiunea face parte din iniţiativele de CSR ale companiei Coca-Cola HBC România realizate sub conceptul-umbrelă RE Concept (www.thereconcept.ro)

-

Compania Coca-Cola HBC România se implică în numeroase programe de protecţie şi îmbunătăţire a calităţii mediului în zonele în care îşi desfăşoară activitatea. Angajaţii Coca-Cola HBC România din Bucureşti şi Ploieşti împreună cu voluntari MaiMultVerde au realizat o acţiune de plantare la Ploieşti, pe Şoseaua de Centură Est. Cei 2.500 de puieţi de stejar, frasin şi paltin plantaţi reprezintă bazele unei viitoare păduri care va contribui la îmbunătăţirea calitatăţii aerului şi solului în zonă şi va acţiona în viitor ca o perdea de protecţie pentru oraşul Ploieşti. 

-

"Începând cu anul 2011, am iniţiat proiectul intern Ziua de Voluntariat, prin care Coca-Cola HBC România acordă fiecărui angajat o zi liberă în cursul anului spre a fi folosită în activităţi de voluntariat. Astfel, ne dorim să încurajăm un comportament responsabil şi spiritul de voluntar în comunităţile noastre, pornind de la angajaţii noştri. Acţiunea de împădurire de la Ploieşti desfăşurată cu ajutorul partenerilor noştri din cadrul Asociaţiei MaiMultVerde face parte din această iniţiativă", a declarat Ana Popescu, Specialist Comunicare Coca-Cola HBC România

-

Acţiunea de plantare a fost realizată în cadrul RE Concept (www.theREconcept.ro) sub sloganul ”Noi RE împădurim”. RE Concept este conceptul-umbrelă care integrează toate iniţiativele de CSR ale companiei Coca-Cola HBC România. 

-

Lansată în septembrie 2011, această ideologie susţine că RE este începutul tuturor acţiunilor care schimbă în bine lumea, cea reală şi cea virtuală. 

-

Informaţii suplimentare: 

-

Andreea Popescu, asistent comunicare Asociaţia MaiMultVerde,

0746 05011, andreea.popescu@maimultverde.ro 

-

Note pentru jurnalişti: 

-

Coca-Cola HBC România, membră a Grupului Coca-Cola Hellenic, este cea mai mare companie din industria băuturilor non-alcoolice din România şi îmbuteliator francizat al Companiei Coca-Cola. Coca-Cola HBC România, îmbuteliază o gamă largă de produse din portofoliul Coca-Cola, de la băuturi răcoritoare carbonatate, necarbonatate, nectaruri, până la ceaiuri, apă minerală, băuturi energizante şi cafea. Coca-Cola HBC România are sediul social în Bucuresti şi deţine trei fabrici de îmbuteliere pe teritoriul ţării, localizate în Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei. Coca-Cola HBC România face parte din Grupul Coca-Cola Hellenic, unul din cei mai mari îmbuteliatori ai produselor Companiei Coca-Cola din lume şi cel mai mare din Europa. Operaţiunile Coca-Cola Hellenic acoperă 28 de ţări, deservind peste 560 milioane de oameni. Cu sediul central la Atena, compania este cotată la bursele de valori din Atena, New York si Londra. 

-

Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii patru ani de funcţionare, 2008 - 2011, MaiMultVerde a lucrat cu peste 19.000 de voluntari, a plantat peste 600.000 de puieţi, a strâns peste 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii doi ani a depăşit 3.300.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.