Angajaţii UniCredit Ţiriac Bank au plantat, alături de MaiMultVerde, 750 de copaci Gingko Biloba în 10 oraşe din ţară


 
Bucureşti,
15 noiembrie 2010

Angajaţi ai UniCredit Ţiriac Bank au plantat simultan, în data de 13 noiembrie, grupuri de cate 75 de arbori Gingko Biloba în parcurile centrale din 10 oraşe din ţară, făcând un prim pas pentru aclimatizarea în România a acestui arbore exotic cu proprietăţi distincte.

Proiectul a debutat în luna mai a anului curent cu un pilot - plantarea a 37 de puieţi în parcurile Cişmigiu şi Herăstrău din Bucureşti, realizat tot cu ajutorul angajaţilor care s-au implicat voluntar în cadrul iniţiativei. Campania a continuat cu această a doua fază, care a cuprins următoarele oraşe: Constanţa, Galaţi, Iaşi, Ploieşti, Craiova, Timişoara, Oradea, Braşov, Cluj şi Sibiu.

„În toate oraşele în care plantăm puieţi am beneficiat de sprijinul necondiţionat al autorităţilor locale, care au înţeles şi au apreciat importanţa acestei încercări de aclimatizare a Gingko Biloba, un arbore foarte adaptabil, longeviv şi benefic pentru mediu”, a spus Anca Nuţă, Director al Departamentului de Identitate şi Comunicare în cadrul UniCredit Ţiriac Bank.

Proprietăţile terapeutice, efectele pozitive asupra calităţii aerului şi vârsta înaintată pe care o poate atinge reprezintă doar câteva dintre caracteristicile care definesc această specie. „Motivul pentru care am ales Ginkgo Biloba este longevitatea sa extraordinară – un arbore putând ajunge la vârsta de 1000 de ani – şi capacitatea sa de a rezista oricăror condiţii de mediu”, a mai declarat Anca Nuţă.

„Urmărim şi în această iniţiativă dezvoltarea durabilă, iar faptul că putem, printr-un adevărat efort de echipă şi printr-un gest făcut într-o singură zi să asigurăm existenţa unei surse de oxigen care va exista timp de un mileniu reprezintă pentru noi un simbol al impactului benefic de durată pe care ne dorim să-l aibă activităţile noastre în cadrul societăţii.”

Informaţii suplimentare:

Anamaria Bogdan, Manager comunicare MaiMultVerde
E-mail: anamaria.bogdan@maimultverde.ro, tel. 0755.224.816

Elena Constantinescu, UniCredit Ţiriac Bank
E-mail: elena.constantinescu@unicredit.ro, tel. 021.200.10.59


Informaţii pentru jurnalişti:

Asociaţia MaiMultVerde, organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii doi ani de funcţionare, 2008 şi 2009, MaiMultVerde a lucrat cu peste 11.000 de voluntari, a plantat 383.700 puieţi, a strâns 262 de tone de deşeuri, a deschis primul centruginko_biloba de închiriat biciclete din Bucureşti, Cicloteque, a derulat două campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii doi ani a depăşit 1.800.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România. Informaţii la zi despre MaiMultVerde şi proiectele desfăşurate sunt disponibile pe www.maimultverde.ro. Despre

UniCredit Ţiriac Bank face parte din reţeaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est. UniCredit Ţiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiază în prezent 515.000 clienţi activi prin intermediul a 238 de sucursale. În România, grupul oferă o gama largă de produse specializate şi servicii şi prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance (UCFin) şi UniCredit Business Partner.