Asociaţia MaiMultVerde a participat pentru a doua oară la Swimathon Bucureşti


 

Sâmbătă, 12 iulie, Echipa Verde formată din Raluca Lăzăruţ (Kanal D), Laura Belecciu (Prima TV), Vladimir Drăghia, Dragoş Bucurenci şi Bogdan Hossu a înotat la Swimathon Bucureşti, un eveniment de strângere de fonduri, pentru a susţine cauza Asociaţiei MaiMultVerde. Împreună au înotat 60 de lungimi de bazin olimpic, care au fost transformate în fonduri necesare continuării proiectelor de împădurire ale organizaţiei la Ploieşti, pe Şoseaua de Centură Est. 
 

180 de înotători şi 1.000 de susţinători s-au au participat sâmbătă la Swimathon Bucureşti, un eveniment sportiv de atragere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală, administrat de Fundația Comunitară București. Printre înotători s-au numărat şi Raluca Lăzăruţ (Kanal D), Laura Belecciu (Prima TV), Vladimir Drăghia şi Dragoş Bucurenci, ei susţinând cauza Asociaţiei MaiMultVerde – continuarea proiectului de împădurire de la Ploieşti, Şoseaua de Centură Est, prin plantarea a 5.000 de puieţi. Cel de-al cincilea membru al echipei a fost Bogdan Hossu, consultant în accesarea de fonduri europene.


   

   


   


Dacă în cazul Ralucăi, Laurei, a lui Dragoş şi a lui Bogdan aceasta este prima participare, Vladimir a înotat pentru a doua oară la Swimathon Bucureşti. Începând cu luna iunie, Echipa Verde s-a antrenat intens şi au susţinut cauza MaiMultVerde înscrisă în competiţie în rândul prietenilor, cunoştinţelor şi a comunităţii de pe Facebook. Împreună, în 12 iulie, cei cinci au reuşit să înoate 60 de lungimi de bazin olimpic, să ocupe locul al treilea în seria în care au înotat şi să adune donaţii în valoare de 4.000 lei.


Cauza Asociaţiei MaiMultVerde, continuarea proiectului de împădurire la Ploieşti pe Şoseaua de Centură Est (început în anul 2009), a fost singura cauză de mediu înscrisă în competiţie pentru al doilea an consecutiv. Cei cinci membri ai Echipei Verzi au ales să înoate pentru a susţine acţiunile de plantare de copaci şi a mobiliza la rândul lor alţi susţinători care să doneze pentru a-i susţine pe ei şi cauza adoptată pe platforma Swimathon.


Raluca, Laura, Vladimir, Dragoş şi Bogdan au în comun implicarea în proiecte de protecţia mediului, dar şi pasiunea pentru înot. Dacă Vladimir a fost campion la înot, iar Bogdan a jucat polo, Dragoş a învăţat să înoate în urmă cu patru ani şi de atunci înoată oricând are ocazia. Şi Ralucăi şi Laurei le place sportul, în special înotul, şi au ales să îi adauge şi o componentă caritabilă prin participarea la Swimathon. Mai multe detalii despre cei cinci înotători sunt disponibile la http://maimultverde.ro/blog/tag/swimathon/.

 

"Swimathon n-a însemnat doar spirit de echipă şi încă o dovadă că împreună putem face minuni, a fost o acţiune în care am crezut teribil şi pentru care am fost trup şi suflet. Bucuria că am reuşit să urcăm pe podium în intrecerea propriu-ziăa n-a fost nimic în comparaţie cu satisfacţia că am reuşit să strângem banii pentru plantarea de la Ploieşti. Mulţumesc MaiMultVerde pentru sentimentul incredibil pe care mi l-a oferit şi echipei alături de care am înotat, aţi fost minunaţi!", a declarat Raluca Lăzăruţ.

 

”Cum nu sunt o mare înotătoare, participarea la Swimathon a fost o adevărată provocare. Mă bucur că am fost acolo să susţin proiectul MaiMultVerde. Voi spune întotdeauna DA atunci când vine vorba de natură! Cu toţii putem face caâte ceva să ne arătam dragostea şi respectul faţă de tot ce ne înconjoară”, a declarat Laura Belecciu.

 

”Mă bucur că românii învaţă să îmbine sportul cu caritatea pentru că o minte sănătoasă într-un corp sănătos merită o karma pe măsură”, a declarat Dragoş Bucurenci.

 

Informaţii suplimentare:

Anamaria Bogdan
, Director de comunicare Asociaţia MaiMultVerde: tel. 0755 224816, email: anamaria.bogdan@maimultverde.ro

 

Note pentru jurnalişti


Asociaţia MaiMultVerde
(www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii şase ani de activitate, 2008 - 2013, MaiMultVerde a lucrat cu 23.000 de voluntari, a plantat peste 780.000 de puieţi, a strâns peste 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Oradea şi Timişoara, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii şase ani a ajuns la 4.000.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România şi din finanţări europene nerambursabile.