Asociaţia MaiMultVerde şi Marca Yves Rocher au dat startul campaniei ”Să Plantăm pentru Planetă” în România


 

Comunicat de presă
19 noiembrie 2013 

Primii 7.000 de puieţi de stejar au fost plantaţi în Parcul Natural Comana

 

Sâmbătă, 16 noiembrie, 120 de voluntari au plantat 7.000 de puieţi de stejar în Parcul Natural Comana. Acţiunea de plantare dă startul operaţiunii ”Să Plantăm pentru Planetă” a Mărcii Yves Rocher în România. Prin această campanie vor fi plantaţi 100.000 de stejari, plopi, frasini şi cireşi în Parcul Natural Comana şi în localitatea Isvoarele (judeţul Giurgiu) în colaborare cu Asociaţia MaiMultVerde şi Ocolul Silvic Comana din cadrul Romsilva în perioada 2013-2015.
 

-

Prin proiectul ”Să Plantăm pentru Planetă”, marca Yves Rocher, prin intermediul Fundaţiei sale, şi-a luat angajamentul de a planta la nivel mondial 50 de milioane de arbori până la finalul anului 2015. Dintre aceştia, 100.000 vor fi plantaţi în sudul României, în colaborare cu Asociaţia MaiMultVerde şi Ocolul Silvic Comana, în Parcul Natural Comana şi în localitatea Isvoarele. Scopul acestui proiect de împădurire este de a recrea biodiversitatea Parcului Natural Comana şi de a contribui la îmbunătăţirea calităţii aerului şi solului în zonă, precum şi la refacerea centurii verzi din jurul Bucureştiului.

-

Primii 7.000 de puieţi de stejar au fost înrădăcinaţi de către 120 de voluntari MaiMultVerde, colaboratori ai mărcii Yves Rocher şi jurnalişti în cadrul unei acţiuni de plantare organizate sâmbătă, 16 noiembrie, în Parcul Natural Comana. În trecut, stejarul era specia predominantă în zonă, însă, în ultimele decenii, a ajuns să fie din ce în ce mai rar. Romsilva, prin Ocolul Silvic Comana, şi-a propus să reintroducă stejarul în ecosistemul local prin acţiuni de plantare, iar MaiMultVerde şi Marca Yves Rocher s-au alăturat acestui demers prin campania ”Să Plantăm pentru Planetă”. Stejarul este un arbore maiestuos care asigură stabilitatea şi umiditatea solului în care creşte, contribuie la dezvoltarea biodiversităţii, iar, odată ajuns la maturitate, absoarbe o cantitate mare de CO2 din atmosferă, contribuind şi la îmbunătăţirea calităţii aerului.

 

  
©Foto: Patrick Wallet
 

-

Acţiunile de plantare din cadrul campaniei ”Să Plantăm pentru Planetă” în România vor continua în toamna 2014 şi primăvara 2015, în cadrul lor fiind plantaţi 100.000 de puieţi de stejar, frasin, cireş şi plop pe o suprafaţă totală de 26 ha.

Operaţiunea ”Să Plantăm pentru Planetă” este susţinută de Marca Yves Rocher, care acţioneaza prin intermediul Fundaţiei sale ca mandatar oficial pentru colectarea de fonduri în sprijinul asociaţiilor specializate în reîmpăduriri. Oricine poate contribui la această operaţiune de plantare de anvergură internaţională, cumpărând unul dintre produsele Yves Rocher partenere ale operaţiunii: şamponul pentru strălucire Ecolabel, produsele de îngrijire din gama Culture Bio, Crema regeneratoare de zi şi noapte Pure Calendula cu Gălbenele Bio. Pentru fiecare produs partener cumpărat, Yves Rocher se angajează să planteze un arbore! 

-

Informaţii suplimentare:

Anamaria Bogdan
, Director de comunicare Asociaţia MaiMultVerde: tel. 0755 224816, email: anamaria.bogdan@maimultverde.ro

-

Irina Mosor, Responsabil relaţii cu presa Yves Rocher România: tel. 0726 850100, email irina.mosor@yvesrocher.ro

-

Notă pentru jurnalişti

-

Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii cinci ani de activitate, 2008 - 2012, MaiMultVerde a lucrat cu 22.000 de voluntari, a plantat peste 700.000 de puieţi, a strâns peste 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti şi Oradea, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii cinci ani a depăşit 3.800.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.