BCR şi Asociaţia MaiMultVerde au plantat cea de-a doua livadă ecologică


 
Luni, 3 mai 2010, Banca Comercială Română (BCR) şi MaiMultVerde au plantat, cea de-a doua Livadă BCR, cu 800 de pomi fructiferi, în oraşul Victoria. 150 de angajaţi ai băncii, din Braşov, Sibiu, Harghita şi Covasna au venit ca voluntari în sprijinul Orfelinatului Azurul şi Căminului de bătrâni Castanul din oraşul Victoria. Instituţiile adăpostesc aproape 150 de tineri şi bătrâni, pentru care livada BCR va  reprezenta în viitorul apropiat o sursă suplimentară de venit
    
Printre voluntarii BCR s-a aflat şi preşedintele executiv al băncii, Dominic Bruynseels. Acesta a spus că „fiind cea mai mare bancă din România, BCR are obligaţia de a da înapoi comunităţii o parte din roadele muncii, ajuntand pe cei în nevoie. Livezile BCR sunt o dovadă clară de implicare, atât din partea băncii, ca instituţie, cât şi din partea angajaţilor care s-au oferit voluntari. Sperăm că prin exemplul propriu să reuşim să antrenăm cât mai mulţi oameni în activităţi de acest gen.”  
 
„A doua Livadă BCR demonstrează angajamentul pe care MaiMultVerde şi BCR, ca parteneri, ni l-am luat pentru sprijinirea cauzelor de mediu şi sociale: o livadă certificată ecologic care va deveni o sursă de venit pentru copii şi bătrâni. Abia aşteptăm să culegem roadele din cele două livezi!”, a declarat Doru Mitrana, Director executiv MaiMultVerde.
 
Cei 800 de pomi şi arbuşti fructiferi au fost plantaţi pe un teren din oraşul Victoria aparţinând celor Orfelinatului Azurul şi Căminului de bătrâni Castanul. Livada BCR va fi certificată ecologic de o instituţie acreditată de Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale  iar. Studiul de fezabilitate realizat de Forest Grup şi achiziţia puieţilor au fost făcute în ideea certificării ecologice a livezii peste trei ani când va da primul rod.  
 
Certificarea ecologică atestă faptul că aceste produse provin din agricultura ecologică, o metodă mult mai curată şi mai sănătoasă de a produce hrană. În agricultura ecologică este strict interzisă utilizarea fertilizantilor şi pesticidelor, a stimulatorilor şi regulatorilor de creştere, a antibioticelor şi organismelor modificate genetic. Produsele obţinute au gust, textură şi calităţi autentice şi sunt mai potrivite metabolismului uman, respectând şi mediul, în acelaşi timp.  
 
Livada BCR a fost plantată de Banca Comercială Romană şi MaiMultVerde, în parteneriat cu StopCo2.ro.  


Informaţii suplimentare:

MaiMultVerde                                           
Anamaria Bogdan, Manager comunicare, anamaria.bogdan@maimultverde.ro, 0755 224816                                                             

BCR
Nicoleta Deliu, nicoleta.deliu@bcr.ro, 0731808476


Note pentru jurnalişti:

BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala ce se adreseaza atat clientilor retail, cat si celor corporate. BCR este cea mai importanta institutie bancara din Romania gestionand active de peste 16.4 miliarde de EUR. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania. Banca ofera intreaga gama de produse si servicii pentru populatie avand in prezent 665 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi) deschise in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Clientii corporate beneficiaza de serviciile BCR prin intermediul a 48 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari. Banca pune la dispozitia clientilor, persoane fizice si juridice, o oferta complexa de produse si servicii bancare, inclusiv servicii de Internet banking, phone-banking si e-commerce. BCR emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM si POS – peste 2.000 de bancomate si circa 17.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card. BCR se prezinta astazi drept cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si in strainatate - prin subsidiare si reprezentante bancare, cu o prezenta marcanta, prin societatile sale de profil, pe piata leasingului, in domeniul managementului activelor, pe piata de capital, a pensiilor private, a bancilor de locuinte.
 
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17,5 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republic Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 31 decembrie 2009, Erste Group detinea active totale in valoare de 201,7 miliarde EUR, inregistrand un profit net de 903,4 milioane EUR si un raport cost venituri de 50,2%.

Informatii suplimentare despre produsele si serviciile oferite de BCR, puteti afla:
•    Accesand Portalul BCR la adresa www.bcr.ro
•    Prin telefon la numarul 0801.0801.227 (InfoBCR) apelabil din reteaua de telefonie fixa, taxabil la tarif local indiferent de locul din tara de unde este apelat, la numarul 021/407.42.00 apelabil din orice retea sau la *0801227 apelabil prin intermediul serviciului Vodafone EasyDial, de luni pana duminica intre 8:00 si 22:00
•    Prin e-mail la adresa contact.center@bcr.ro. Solicitarile dumneavoastra sunt preluate zilnic, iar informatiile disponibile in Contact Center va vor fi furnizate in termen de maxim 24 ore de la data receptionarii mesajului.
•    Prin telefon la numerele 021/311.10.01 si 021/311.02.16 pentru asistenta carduri, disponibil 24 din 24 de ore, 7 zile din 7.


Asociatia MaiMultVerde, organizatie neguvernamentala, nonprofit si de protectie a mediului, are misiunea de a construi o noua cultura a voluntariatului pentru mediu in Romania. In primii doi ani de functionare, 2008 si 2009, MaiMultVerde a lucrat cu peste 11.000 de voluntari, a plantat 383.700 puieti, a strans 262 de tone de deseuri, a deschis primul centru de inchiriat biciclete din Bucuresti, Cicloteque, a derulat doua campanii nationale de informare si educatie si a organizat prima gala de strangere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde in primii doi ani a depasit 1.800.000 de euro. Fondurile au fost obtinute din sponsorizari oferite de marile companii din Romania.