CicloTura de toamnă cheamă bicicliştii la ultima masă critică din 2009


 
Comunicat de presă
Bucureşti, 15 octombrie 2009

Cicloteque îi îndeamnă din nou pe amatorii mersului pe două roţi să iasă pe stradă şi să pedaleze pentru un Bucureşti mai puţin poluat, dar mai în formă.

Bicicliştii din Bucureşti s-au mobilizat exemplar vara aceasta la pedalările de grup: Ciclopromenadele nocturne, Bikewalk, marşul bicicliştilor din Săptămâna europeană a mobilităţii au adunat mii de biciclişti şi au produs admiraţia bucureştenilor.

Dragoş Bucurenci şi Radu Naum se vor alătura CicloTurei de toamnă, ultimul eveniment ciclist al anului. CicloTura de toamnă ne trezeşte sâmbătă dimineaţa la o realitate pe care ne-o dorim din ce în ce mai mult: o capitală în care mersul pe bicicletă nu mai este un sport extrem sau un moft, ci un stil de viaţă.

Toţi bicicliştii cu chef de pedale matinale sunt aşteptaţi sâmbătă, 17 octombrie, de la ora 11:15 în Piaţa Unirii pentru o tură de conştientizare a respectului în trafic şi a respectului de sine, prin mişcare şi zero poluare. Sub sloganul „Ridică-te deasupra oraşului”, Cicloteque îi încurajează şi pe cei care nu au încă biciclete, dar vor să participe, şi pune la dispoziţie 50 de biciclete gratuite de la centrul din curtea Facultăţii de Drept.

Startul se dă din Bulevardul Unirii, de pe malul Dâmboviţei (lângă staţia R.A.T.B), la ora 12.00. Traseul pe care vor defila bicicliştii este Piaţa Unirii - Piaţa Alba Iulia - Bd. Magheru - Piaţa Romană - Piaţa Victoriei - Piaţa Charles De Gaulle - Piaţa Presei şi retur tot la Piaţa Unirii. MaiMultVerde oferă apă participanţilor, iar 15 voluntari vor coordona deplasarea pe traseu astfel încât totul să meargă... ca pe roate.

Cicloteque este un proiect MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank, sprijinit de Universitatea Bucureşti. Deschis în august 2008, centrul pune la dispoziţia doritorilor un parc velo de 150 de biciclete şi accesoriile necesare utilizării acestora (antifurt, cască de protecţie, mănuşi, genunchiere etc.).

CicloTura de toamnă este sprijinită la ghidon de amdoar18ani.ro, bicla.ro, velorutia.ro, batesaua.ro şi bikersteam.ro

Informaţii suplimentare: Anamaria Bogdan, Manager Comunicare MaiMultVerde, tel. 0755 224816, email anamaria.bogdan@maimultverde.ro

Note pentru jurnalişti:

 1. Asociaţia MaiMultVerde, organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primul an de funcţionare, 2008, MaiMultVerde a lucrat cu peste 8000 de voluntari, a plantat 107000 puieţi, a strâns 94 de tone de deşeuri, a deschis primul centru de închiriat biciclete din Bucureşti, Cicloteque, a derulat două campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde.

Bugetul MaiMultVerde în primul an a fost de peste 1,100,000 de euro, fonduri integral obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.

                                
2. UniCredit Ţiriac Bank este subsidiara bancară din România a UniCredit Group, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa europeană a serviciilor financiare, cu operaţiuni în 22 de ţări şi cu o strategie coerentă de responsabilitate socială. De altfel, pentru a reuni întregul Grup UniCredit sub umbrela responsabilităţii sociale şi pentru a creşte valoarea donaţiilor voluntare în bani, în favoarea entităţilor non-profit sunt derulate anual programe de voluntariat cu implicarea angajaţilor şi cu sprijinul financiar al fundaţiei Unidea, fundaţia umanitară a Grupului UniCredit.

Banca îşi desfăşoară activitatea deplin conştientă de responsabilitatea pe care o are faţă de societate şi faţă de mediu. UniCredit Ţiriac Bank se implică activ în comunitate, continuând astfel tradiţia acţionarului majoritar şi sprijinind până în prezent numeroase organizaţii şi fundaţii precum Mai Mult Verde, Fundaţia Hospice Casa Speranţei, Motivation Romania, SOS Satele Copiilor, Serviciul Apel, Freedom House, Care Foundation, Asociaţia Catalist, Asociaţia ArtPhoto, Fundaţia Anonimul etc.