Citibank a sărbătorit Ziua Internaţională a Comunităţii printr-o acţiune de curăţenie alături de Asociaţia MaiMultVerde


 
Sâmbătă, 23 octombrie 2010, Citibank a sărbătorit a cincea ediţie a Zilei Internaţionale a Comunităţii prin acţiuni de voluntariat în folosul comunităţii, în toate ţările în care compania îşi desfăşoară activitatea. În România, echipa Citibank a organizat o acţiune de curăţenie în Pădurea Snagov alături de Asociaţia MaiMultVerde.

40 de angajaţi Citibank din Bucureşti, împreună cu prieteni şi membri ai familiei, s-au alăturat celor 45.000 de voluntari din peste 460 de oraşe înscrişi în activităţile comunitare organizate anul acesta de către Citi la nivel mondial. Echipa Citibank România a ales să cureţe Pădurea Snagov de gunoaie alături de Asociaţia MaiMultverde. Această acţiune de curăţenie a durat şapte ore, timp în care s-au adunat 130 de saci de gunoaie, în total peste 1.000 de kilograme. Sacii cu gunoaie au fost preluaţi de o companie de salubritate care va sorta şi recicla, mai departe, deşeurile de ambalaje.

„Ziua Internaţională a Comunităţii”, ajunsă la a cincea ediţie, organizată de către Citi reprezintă un efort la nivel global constând în numeroase proiecte de responsabilitate socială realizate în sute de locaţii din întreaga lume. Mulţi angajaţi Citi voluntariază de-a lungul întregului an în comunităţile în care trăiesc, iar „Ziua Internaţională a Comunităţii” sărbătoreşte spiritul Citi prin coordonarea eforturilor de voluntariat în aceeaşi zi, în întreaga lume. În fiecare an, echipele locale de voluntari se dedică muncii în folosul comunităţii desfăşurând proiecte concentrate pe nevoile specifice ale comunităţii – educaţie, construcţia de locuinţe, protecţia mediului, hrană şi sănătate.

În 2010, acţiunile organizate cu ocazia „Zilei Internaţională a Comunităţii” au mai inclus construirea sau renovarea unor case pentru familii nevoiaşe în Liban şi Africa de Sud, plantări de ecopaci şi curăţenii în Rusia şi acţiuni umanitare în Zambia şi Rusia alături de World Vision şi Crucea Roşie.

Cristina Stăiculescu, Director de Comunicare Citibank România
, a declarat: „La Citi, înţelegem că în timp ce venim în întâmpinarea nevoilor financiare ale comunităţii, trebuie să avem în vedere şi celelalte nevoi pe care le are mediul în care ne desfăşurăm activitatea. În acest context, Global Community Day simbolizează efortul comun de a ne diferenţia prin practici de afaceri sustenabile şi prin spiritul de voluntariat”.

Informaţii suplimentare:

Anamaria Bogdan, Manager comunicare, Asociaţia MaiMultVerde, tel. 0755 224816, email anamaria.bogdan@maimultverde.ro

Note pentru jurnalişti:


1. Asociaţia MaiMultVerde, organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii doi ani de funcţionare, 2008 şi 2009, MaiMultVerde a lucrat cu peste 11.000 de voluntari, a plantat 383.700 puieţi, a strâns 262 de tone de deşeuri, a deschis primul centru de închiriat biciclete din Bucureşti, Cicloteque, a derulat două campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii doi ani a depăşit 1.800.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.

Informaţii la zi despre MaiMultVerde şi proiectele desfăşurate sunt disponibile pe www.maimultverde.ro.

2. Citi

Citi, cea mai importantă companie internaţională de servicii financiare, deţine 200 de milioane de conturi de clienţi în peste 160 de ţări din lume. Prin intermediul celor două unităţi operaţionale, Citicorp şi Citi Holdings, Citi furnizează persoanelor fizice, companiilor, guvernelor şi instituţiilor o gamă largă de produse şi servicii financiare, inclusiv credite şi servicii bancare pentru persoane fizice, activităţi bancare şi de investiţii pentru companii, garanţii bancare şi managementul averilor. Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresa www.citigroup.com şi www.citi.com.

Citibank România


Citibank este prezentă în România încă din anul 1996 şi furnizează produse şi servicii financiare de înaltă calitate companiilor naţionale şi internaţionale, companiilor mici şi medii, sectorului public, organizaţiilor non-profit şi persoanelor fizice. Informaţii suplimentare pot fi găsite la adresa www.citibank.ro.