Cosmote România şi Asociaţia MaiMultVerde au plantat cea de-a doua pădure pe care o vor îngriji timp de cinci ani


 

Comunicat de presă
Pentru difuzare imediată
Bucureşti, 22 noiembrie

Aproximativ 150 de angajaţi ai

Cosmote România şi Germanos au participat, ca voluntari, alături de Asociaţia MaiMultVerde la o acţiune de reîmpădurire care a implicat plantarea unei păduri întregi, în apropiere de Ploieşti. Reîmpădurirea face parte din programul de responsabilitate corporatistă al companiei, denumit „Adoptă o pădure”, lansat în 2009. 


Astfel, pe 20 noiembrie, echipa de voluntari a plantat 10.000 de puieţi de stejar pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi situată la est de Ploieşti, cu sprijinul Administraţiei Domeniului Public şi Privat Ploieşti.

Mai mult, Cosmote România, împreună cu partenerii săi, îşi asumă îngrijirea pădurii pentru următorii cinci ani – perioada necesară pentru ca puieţii de stejar să atingă maturitatea timpurie.

„Noi, la Cosmote România, credem că avem partea noastră de responsabilitate faţă de generaţiile viitoare. Astfel, plantarea de copaci şi îngrijirea acestora, precum şi asumarea altor iniţiative în vederea scăderii emisiilor de dioxid de carbon ale companiei constituie o componentă importantă a strategiei noastre de responsabilitate corporatistă, pentru care colegii noştri s-au oferit voluntari, cu entuziasm. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem cum prinde viaţă această nouă etapă a programului”, a declarat Ruxandra Vodă, Corporate Affairs Manager, Cosmote România


Aceasta a fost cea de-a doua acţiune de acest fel, după o împădurire similară din 2009, care a implicat 100 de voluntari dintre angajaţii Cosmote România şi Germanos, care au plantat 5.000 de copaci în pădurea Căciulaţi, situată lângă Baloteşti, la nord de Bucureşti. 


Cosmote România este implicată în activităţi de protecţie a mediului şi programelor care cuprind, pe lângă programele „Adoptă o pădure” şi „Green Office”, destinate să educe angajaţii Cosmote România să colecteze materiale reutilizabile precum hârtie şi plastic, colectarea deşeurilor de telefoane şi accesorii în magazinele Cosmote România şi Germanos, predarea echipamentelor IT şi a bateriilor antenelor GSM către centrele de reciclare, reducerea consumului de apă şi energie în birourile sale, distrugerea ecologică a lichidelor utilizate de maşinile din parcul auto etc. 


Note pentru jurnalişti:

Asociaţia MaiMultVerde, organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii doi ani de funcţionare, 2008 şi 2009, MaiMultVerde a lucrat cu peste 11.000 de voluntari, a plantat 383.700 puieţi, a strâns 262 de tone de deşeuri, a deschis primul centru de închiriat biciclete din Bucureşti, Cicloteque, a derulat două campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii doi ani a depăşit 1.800.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România. Telekom Romania Mobile avea 6,7 milioane de clienţi la 30 septembrie 2010. Lansată în 2005, Telekom Romania Mobile a înregistrat cea mai rapidă dezvoltare a reţelei din Europa, conform raportului Citigroup din iunie 2007. În mai puţin de cinci ani, Telekom Romania Mobile şi-a depăşit competitorii în ceea ce priveşte reţeaua de acoperire naţională. În prezent, Telekom Romania Mobile oferă acoperire pentru 99% din populaţie şi 90% din teritoriu.

Cosmote România este divizia locală a Cosmote, operatorul cu cea mai extinsă prezenţă în sud-estul Europei, care are o bază de 21,3 milioane de clienţi în Grecia, Albania, Bulgaria şi România. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.cosmote.ro.