Defilare în rochii pe biciclete la deschiderea noului centru Cicloteque din Parcul Titan


 

Comunicat de presă

Bucureşti, 7 iulie 2011

 


La o săptămână după lansarea centrului de închiriere biciclete Cicloteque din Parcul Drumul Taberei, un alt centru Cicloteque a fost deschis în Parcul Titan în prezenţa Excelenţei Sale Teodor Baconschi, Ministrul Afacerilor Externe. La evenimentul desfăşurat miercuri, 6 iulie 2011, au participat Raluca Lăzăruţ, Andreea Perju, Alexandra Bădoi (Antena 1), Silvia Giurcă, cântăreaţa Missy Crissy, Vladimir Drăghia, actor în serialul „Narcisa sălbatică” de la Antena 1, şi Dragoş Bucurenci, preşedintele Asociaţiei MaiMultVerde. Fetele au defilat pe biciclete în ţinute elegante puse la dispoziţie de Rhea Costa pentru a demonstra că este posibil să pedalezi îmbrăcată în rochie chiar şi în Bucureşti, într-un trafic aglomerat şi cu lume pestriţă.


Reţeaua Cicloteque este un proiect MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank, realizat cu sprijinul Primăriei Sectorului 3, Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti şi Universităţii Bucureşti.


Păstrând în mare reţeta lansării centrului Cicloteque din Parcul Drumul Taberei, dar schimbând puţin ingredientele, noul centru de închiriere biciclete din Parcul Titan a fost inaugurat cu o prezentare de modă feminină la care au participat Raluca Lăzăruţ, Andreea Perju, Alexandra Bădoi (Antena 1), Silvia Giurcă, cântăreaţa Missy Crissy. Ele au defilat pe bicicletele Cicloteque în ţinute create de Rhea Costa. Actorul Vladimir Drăghia, îmbrăcat cu o ţinută oferită de Trends by Adina Buzatu, a încheiat defilarea,  demonstrând astfel că bicicleta este un mijloc de transport versatil care poate fi adaptat diferitelor ocazii, de la simpla plimbare într-un parc la deplasarea la o petrecere sau la o întâlnire de afaceri.


Ştiu că femeilor le este şi mai greu decât bărbaţilor să se îmbrace elegant pe bicicletă din cauza mitocanilor din trafic, dar eu sunt de părere că o doamnă adevarată nu-şi compune şi nici nu-şi schimbă ţinuta după cum fluieră mitocanul”, a declarat Dragoş Bucurenci, preşedintele Asociaţiei MaiMultVerde.


Ne-am săturat cu toţii de poluare, de traficul sinistru din Bucureşti, de grobianism şi de claxoane. Mă alătur nu doar manifestării, ci şi manifestului vostru pentru un transport ecologic, sănătos, care în plus, aşa cum se poate vedea, nu este deloc incompatibil cu eleganţa. Trebuie să obţinem împreună mărirea numărului de piste ciclabile în toată ţara, nu doar în Bucureşti, şi puteţi conta pe sprijinul meu”, a declarat ES Teodor Baconschi, Ministrul Afacerilor Externe.


Odată cu deschiderea unui nou centru Cicloteque şi cu extinderea reţelei de bike-sharing suntem convinşi că vom contribui la reducerea poluării şi vom câştiga cu toţii mai mult aer curat. În ultimii patru ani, tot mai mulţi locuitori ai Capitalei petrec timp pe bicicletă, fie pentru a se relaxa, fie pentru a se deplasa în oraş. Ne bucurăm că am încurajat această iniţiativă şi acest stil de viaţă încă de la început. Vom susţine şi de acum încolo Cicloteque deoarece ne aduce un beneficiu greu de egalat: un Bucureşti mai puţin poluat!”, a declarat Anca Nuţă, Head of Identity and Communication UniCredit Ţiriac Bank.


Cicloteque, primul sistem de bike-sharing din România, numără în acest moment cinci centre din care pot fi închiriate 400 de biciclete la tarife foarte prietenoase. Primul centru, deschis în 2008, se află în cadrul Facultăţii de Drept. Alte două centre, deschise în 2010, se află în Parcurile Tineretului şi Herăstrău, iar în luna iunie 2011 a fost deschis centrul din Parcul Drumul Taberei. Astfel, prin cele cinci centre, Cicloteque a devenit o reţea de bike-sharing în adevăratul sens al cuvântului, utilizatorii putând închiria biciclete dintr-un centru şi returna în altul. Închirierea şi rezervarea bicicletelor se pot face online pe site-ul www.cicloteque.ro, iar tarifele sunt: 2 lei pe oră, 10 lei pe zi sau 20 lei pentru două zile. Studenţii, pensionarii şi şomerii beneficiază de tarife speciale, reduse la jumătate.


În 2010, s-au înscris în sistemul Cicloteque 11.970 de utilizatori, bucurându-se de avantajele oferite de acesta, iar bicicletele au fost închiriate de peste 20.000 de ori. Comparativ cu anii anteriori, numărul utilizatorilor a crescut de aproape de trei ori, ceea ce demonstrează că interesul bucureştenilor pentru mersul pe bicicletă este tot mai mare, de la an la an.


În condiţiile în care serviciul de bike-sharing Cicloteque a dobândit capacitatea de autofinanţare în 2010, toate cheltuielile administrative fiind acoperite din încasări, iar interesul bucureştenilor pentru biciclete este în creştere, planurile MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank sunt de extindere a acestui serviciu.


 


Informaţii suplimentare: Andreea Popescu, Asistent Comunicare MaiMultVerde, tel. 0746 050011, email andreea.popescu@maimultverde.ro

 

Note pentru jurnalişti:

 

Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii trei ani de activitate, 2008 - 2010, MaiMultVerde a lucrat cu peste 15.000 de voluntari, a plantat peste 500.000 de puieţi, a strâns 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii doi ani a depăşit 2.500.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.

 

UniCredit Ţiriac Bank este subsidiara bancară din România a UniCredit Group, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa europeană a serviciilor financiare, cu operaţiuni în 22 de ţări şi cu o strategie de responsabilitate socială bine dezvoltata. De altfel, pentru a reuni întregul Grup UniCredit sub umbrela responsabilităţii sociale şi pentru a creşte valoarea donaţiilor voluntare în bani, în favoarea entităţilor non-profit sunt derulate anual programe de voluntariat cu implicarea angajaţilor şi cu sprijinul financiar al Fundaţiei UniCredit. Banca îşi desfăşoară activitatea deplin conştientă de responsabilitatea pe care o are faţă de societate şi faţă de mediu. UniCredit Ţiriac Bank se implică activ în comunitate, continuând astfel tradiţia acţionarului majoritar şi sprijinind până în prezent numeroase organizaţii şi fundaţii precum Mai Mult Verde, Fundaţia Hospice Casa Speranţei, Motivation Romania, SOS Satele Copiilor, Serviciul Apel, Freedom House, Care Foundation, Asociaţia Catalist, Asociaţia ArtPhoto, Fundaţia Anonimul etc.