Comunicat de presă - Efective noi de luptă pe frontul MaiMultVerde


 
Comunicat de presă
Pentru difuzare imediată Bucureşti,
17 august 2009


MaiMultVerde îşi măreşte şi îşi înnoieşte echipa. Miruna Cugler, fostul manager de comunicare, a predat ştafeta Aneimaria Bogdan de la Salvaţi Delta, Paul Olteanu de la Mentorship.net este noul Fundraising & Marketing Manager, iar Alexander Kuch, voluntar Peace Corps, s-a alăturat departamentului Proiecte.

Echipa MaiMultVerde numără în acest moment 14 membri. Miruna Cugler a fost manager de comunicare la MaiMultVerde în perioada mai 2008-iulie 2009, aducându-şi o contribuţie importantă la dezvoltarea organizaţiei în primul ei an de existenţă. Datorită ei, MaiMultVerde se numără astăzi între primele trei cele mai cunoscute ONG-uri de mediu din România. De la 1 august, Miruna a acceptat o ofertă făcută de Oficiul Publicaţiilor Europene din Luxemburg, postul său fiind preluat de Anamaria Bogdan.

Cu o experienţă de 7 ani în domeniul ONG-urilor de mediu şi al comunicării, alături de Greenpeace România şi Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, Anamaria vine să întărească echipa de profesionişti de la MaiMultVerde.

Paul Olteanu şi-a început activitatea profesională în cadrul programului Mentorship.net, pentru care a atras finanţări şi a coordonat dezvoltarea comunităţii online. Are o experienţă de 5 ani în societatea civilă la Asociaţia Club „Liderii Mileniului Trei” şi Asociaţia Oricum. Este trainer pentru leadership al Fundaţiei CODECS şi a absolvit programul de leadership creativ al Asociaţiei Erudio.

Alexander Kuch este voluntar Peace Corps şi s-a alăturat echipei MaiMultVerde în luna iulie pentru o stagiatură în cadrul Departamentului Proiecte. În primii doi ani de voluntariat, Alexander a lucrat la Poienile Izei, un sat mic din Maramureş. Cunoştinţele acumulate la Peace Corps îi vor folosi în coordonarea voluntarilor de pe platforma maimultverde.ro. Numărul acestora a ajuns la aproape 6000.

Declaraţii de presă

Miruna Cugler

„MaiMultVerde este o poveste lungă şi frumoasă, a cărei continuare va fi scrisă la umbra puieţilor plantaţi, printre firele de iarbă nesufocate de gunoaie, cu dârele lăsate de roţile de bicicletă pe străzile din Bucureşti şi din zâmbetele voluntarilor care au făcut toate aceste lucruri posibile. A fost o onoare şi o bucurie pentru mine să fac parte din echipa MaiMultVerde şi voi rămâne întotdeauna cu sufletul alături de ei.”

Anamaria Bogdan, Manager comunicare, MaiMultVerde

„MaiMultVerde înseamnă continuarea firească a activităţii mele de până acum, protejarea mediului, comunicarea proiectelor de mediu, conştientizarea importanţei acestuia, munca cu voluntarii. Rezultatele obţinute de organizaţie, notorietatea câştigată, deşi este înfiinţată doar de un an şi jumătate, proiectele de mediu realizate şi cele planificate, o echipă extraordinară au reprezentat o ofertă de nerefuzat şi noi oportunităţi şi provocări pentru mine.”

Despre MaiMultVerde

Asociaţia MaiMultVerde, organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primul an de funcţionare, 2008, MaiMultVerde a lucrat cu peste 8000 de voluntari, a plantat 107000 puieţi, a strâns 94 de tone de deşeuri, a deschis primul centru de închiriat biciclete din Bucureşti, Cicloteque, a derulat două campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde.

Bugetul MaiMultVerde în primul an a fost de peste 1.100.000 de euro, fonduri integral obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România. Informaţii la zi despre MaiMultVerde şi proiectele desfăşurate sunt disponibile la www.maimultverde.ro.