Enel lansează proiectul MegaCopacul


 

Bucuresti, 20 noiembrie 2012 – Enel România iniţiază proiectul Mega Copacul” prin care compania se angajează, în parteneriat cu Asociaţia MaiMultVerde, să planteze un copac pentru fiecare 10 MWh de Energie Verde consumată.

-

Lansat în cursul acestui an de Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, produsul Energie Verde oferă companiilor din România oportunitatea de a achiziţiona electricitate provenită exclusiv din surse regenerabile şi de a sprijini astfel reducerea emisiilor de carbon. Un proces certificat independent conferă clienţilor care optează pentru Energie Verde garanţia că au acces la energie produsă din surse regenerabile. Pachetul Energie Verde poate fi achiziţionat de orice companie care a optat pentru piaţa liberă de energie electrică. Mega Image a fost primul client din domeniul retail-ului alimentar care a ales să consume Energie Verde, încă de la începutul lui 2012.

 -

Sâmbătă, 24 noiembrie 2012, angajaţii Enel şi voluntarii Asociaţiei MaiMultVerde vor da startul primei etape a proiectului Mega Copacul”. Voluntarii vor planta primii 700 de puieţi de stejar şi cer în Parcul Natural Comana (jud. Giurgiu) cu sprijinul Ocolului Silvic Comana şi al Directiei Silvice Giurgiu, din cadrul Romsilva.

 -

Parcul Natural Comana este o arie protejată de interes naţional situată în judeţul Giurgiu, aproape de Bucureşti, şi foarte frecventată de turişti. Cu o suprafaţă de 24.963 ha, parcul reprezintă o zonă specială de conservare cu regim de protecţie pentru specii de floră si faună, fiind declarat Sit Ramsar.

-

Ulterior, începând cu primăvara 2013, proiectul ”Mega Copacul” va continua prin realizarea unor lucrări de întreţinere a suprafeţei plantate în 2012, dar şi cu plantarea altor puieţi aferenţi consumului înregistrat de Enel pentru produsul Energie Verde.

-

***

-

Enel este cea mai mare companie italiană în domeniul energiei electrice şi cea de-a doua companie europeană de utilităţi în funcţie de capacitatea instalată. Enel este un grup integrat, cu activităţi în domeniul electricităţii şi gazelor naturale. Grupul operează în peste 40 de ţări din întreaga lume, are o capacitate instalată de circa 98.000 MW şi comercializează electricitate şi gaze naturale către 61 milioane de clienţi la nivel global, având peste 75.000 angajaţi.

-

Prezentă pe piaţa din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile. Compania are peste 4.200 de angajaţi pe plan local şi oferă servicii unui număr de 2,6 milioane de clienţi din trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, totalizând aproape o treime din piaţa locală de distribuţie. Enel continuă dezvoltarea unui program semnificativ de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

 -

Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii patru ani de activitate, 2008 - 2011, MaiMultVerde a lucrat cu peste 19.000 de voluntari, a plantat peste 600.000 de puieţi, a strâns peste 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii patru ani a depăşit 3.300.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.