Fără mistrie, numai apă și hârtie...


 

 

Este vorba de „Căsuța din povești” care a fost construită de Muzeul Țăranului Român și Atelierul de Carte împreună cu Asociația MaiMultVerde. Ea vă așteaptă s-o vizitați timp de două săptămâni la Muzeul Țăranului Român pe șoseaua Kiseleff la numărul trei.


În sprijinul construcției-experiment au venit și Ambasada Franţei în România, Raiffeisen Bank şi Farmexim S.A. Voluntarii, 53 la număr, au colectat si refolosit deșeurile de hârtie pentru a realiza o căsuță integral din pastă de hârtie, cu dimensiunile 1,30 m lăţime, 1,80 lungime și 155 cm înălţime.


La evenimentul de inaugurare a fost turnată în prezența invitaților, o bârnă din hârtie, de către repzentanții celor care au realizat acest proiect împreună cu voluntari. A avut loc și expoziția fotografică „Fundaţia” pe hârtie manuală care surprinde momente din timpul construcției.


A fost nevoie de 5 luni, 3 kilograme de adeziv de cotor, 300 de cuie de lemn, rășină naturală de brazi și molizi, 900 de kilograme de hârtie reciclată și foarte multă pricepere și pasiune pentru a realiza o căsuță în greutate de 500 de kilograme. Restul cantității de hârtie colectată rămâne să fie folosită în proiectele care vor continua acest experiment: Casa Cărţilor şi construcţia unei case de dimensiuni reale.