Încă 8.000 de Mega Copaci plantați de Enel și MaiMultVerde în Parcul Natural Comana


 

București, 31 martie 2014 – În acest weekend, 8.000 de puieţi de stejar au fost plantați în Parcul Natural Comana, de peste 200 de voluntari ai Enel România și ai Asociației MaiMultVerde, în cadrul celei de-a treia etape a proiectului Enel „Mega Copacul”.

 

„Mega Copacul” este un proiect care a luat naștere în noiembrie 2012, când compania s-a angajat, în parteneriat cu Asociația MaiMultVerde, să planteze un copac pentru fiecare 10 MWh de Energie Verde consumată de către clienții săi. Produsul Energie Verde, disponibil doar pentru clienții de pe piața concurențială,  oferă companiilor din România oportunitatea de a achiziționa electricitate provenită exclusiv din surse regenerabile și de a sprijini astfel reducerea emisiilor de carbon. Un proces certificat de o entitate independentă conferă clienților care optează pentru Energie Verde garanția că au acces la energie produsă din surse regenerabile.

 

Pachetul Energie Verde poate fi achiziționat de orice companie care dorește să acționeze responsabil față de comunitate, mediul înconjurător și față de generațiile viitoare, fiind deja ales de un număr de companii din domenii variate de activitate, precum turism, retail, telecomunicații. Printre clienții care au optat recent pentru pachetul Energie Verde, arătându-și astfel grija pentru dezvoltarea sustenabilă și reducerea impactului asupra mediului înconjurător se numără și companiile de telecomunicații COSMOTE România și Romtelecom.

 

  

Parcul Natural Comana este o arie protejată de interes național situată în județul Giurgiu, aproape de București, și foarte frecventată de turiști. Cu o suprafață de 24.963 ha, parcul reprezintă o zonă specială de conservare cu regim de protecție pentru specii de floră și faună, fiind declarat Sit Ramsar. În trecut, specia predominantă în zonă era stejarul, dar, în ultimele decenii, a ajuns să fie inlocuit de specii invazive sau mai puţin valoroase din punct de vedere ecologic (îmbunătăţirea calităţii aerului şi solului, absorbţia de CO2, emisia de O2). În aceste condiţii, planul Ocolului Silvic Comana şi al Administraţiei Parcului este de a reintroduce stejarul prin acţiuni de plantare controlate (anumite zone şi anumite specii ajutătoare) pentru a îmbunătăţi calitatea mediului şi a ajuta la refacerea biodiversităţii care a dus la declararea aceastei zone arie protejată de interes naţional şi internaţional.
Proiectul Enel „Mega Copacul” a fost lansat în noiembrie 2012, când 700 de copaci au fost plantați de voluntarii Enel și ai Asociației MaiMultVerde, în baza consumului de Energie Verde înregistrat până la acea dată. Toate activitățile au fost realizate cu sprijinul Ocolului Silvic Comana. Astfel, de la lansarea proiectului „Mega Copacul” au fost plantați, în total, 13.000 de copaci în Parcul Natural Comana.

 

Informaţii suplimentare:

Anamaria Bogdan
, Director de comunicare Asociaţia MaiMultVerde: tel. 0755 224816, email: anamaria.bogdan@maimultverde.ro

Biroul de presă Enel România, tel. 0372 115694, email presa.ro@enel.com  

 

***

 

Enel este cea mai mare companie italiană în domeniul energiei electrice și cea de-a doua companie europeană de utilități în funcție de capacitatea instalată. Este un jucător integrat, comercializând electricitate și gaze naturale către peste 61 milioane de clienți. Enel activează în 40 de țări din întreaga lume, având o capacitate instalată netă de peste 98.000 MW și aproape 73.000 de angajați.

 

Prezentă pe piața din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operațiuni în sectorul distribuției și furnizării de electricitate, dar și al producției de energie electrică din surse regenerabile. Compania are circa 3.800 de angajați pe plan local și oferă servicii unui număr de 2,7 milioane de clienți din trei zone importante ale țării: Muntenia Sud (inclusiv București), Banat și Dobrogea, totalizând aproape o treime din piața locală de distribuție. Enel continuă dezvoltarea unui program de investiții pentru îmbunătățirea calității serviciilor, modernizarea rețelei și implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

 

Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii şase ani de activitate, 2008 - 2013, MaiMultVerde a lucrat cu 23.000 de voluntari, a plantat peste 780.000 de puieţi, a strâns peste 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Oradea şi Timişoara, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii şase ani a ajuns la 4.000.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România şi din finanţări europene nerambursabile. 


Foto: Cristian Duminecioiu