ING Asigurări de Viaţă şi Asociaţia MaiMultVerde au plantat 5.000 de puieţi de stejar în Parcul Natural Comana


 

Sâmbătă, 15 noiembrie, 100 de angajaţi ai ING Asigurări de Viaţă şi voluntari ai Asociaţiei MaiMultVerde din Bucureşti şi Ploieşti au plantat 5.000 de puieţi de stejar în Parcul Natural Comana (judeţul Giurgiu). Acţiunea de plantare face parte din proiectul ”Paperless” (Fără hârtie) al ING Asigurări de Viaţă prin care compania şi-a propus să ofere clienților acces mai rapid și facil la informații şi să contribuie la rezolvarea unei probleme de mediu – consumul de hârtie. Plantarea a fost realizată cu susţinerea Ocolului Silvic Comana şi a Administraţiei Parcului Natural Comana.

 

Proiectul ”Paperless” a fost demarat în urmă cu cinci ani de ING Asigurări de Viaţă. De atunci, compania propune constant clienţilor să-și dea acordul pentru a primi informațiile comerciale și contractuale prin mesaje electronice, reducând astfel impactul pe care îl au asupra mediului prin consumul de hârtie. Treptat, în cazul clienților care au furnizat companiei o adresă de e-mail validă, comunicarea pe hârtie a fost înlocuită cu notificări transmise pe e-mail. În prezent, aproape 55% dintre clienții ING Asigurări de Viață primesc informații contractuale și comerciale exclusiv pe e-mail, procent în creștere constantă. Anual, sunt trimise peste 1.000.000 de mesaje electronice.

 

După cinci ani de desfașurare a proiectului, ING Asigurări de Viaţă le mulţumește acestor clienţi plantând 5.000 de puieţi de stejar în numele lor împreună cu Asociaţia MaiMultVerde.

 

“Am inițiat acest proiect din dorința de a le oferi clienților noștri o cale mai rapidă și mai facilă de a interacționa cu compania, iar răspunsul primit este îmbucurător. Dintre clienții cărora le-am cerut părerea cu privire la modificarea modului de comunicare, 95% ne-au spus că schimbarea este de bun augur, iar 89% au fost mulțumiți de claritatea informațiilor primite pe e-mail. Ne-am bucurat să vedem că, alături de promptitudine și siguranță, printre beneficiile percepute de clienți este și protejarea mediului prin reducerea consumului de hârtie. Împărtășim această preocupare prin implicarea într-un proiect aliniat valorilor noastre comune, cu impact pozitiv și pe termen lung în comunitate, și ne-am dorit ca prin plantarea celor 5000 de puieți de stejar să adresăm clienților un “mulțumesc” pentru încrederea cu care ne investesc”, a declarat Carmen Soare, Director Marketing ING Asigurări de Viață.

 

Puieţii au fost plantaţi de 100 de angajaţi ai ING Asigurări de Viaţă şi voluntari ai Asociaţiei MaiMultVerde în Parcul Natural Comana. În trecut, stejarul era specia predominantă în zonă, însă în ultimele decenii a ajuns să fie din ce în ce mai rar. Romsilva, prin Ocolul Silvic Comana, şi-a propus să reintroducă stejarul în ecosistemul local prin acţiuni de plantare, iar ING Asigurări de Viaţă şi MaiMultVerde s-au alăturat acestui demers. Stejarul este un arbore maiestuos care asigură stabilitatea şi umiditatea solului în care creşte, contribuie la dezvoltarea biodiversităţii, iar, odată ajuns la maturitate, absoarbe o cantitate mare de CO2 din atmosferă, contribuind şi la îmbunătăţirea calităţii aerului. 


Informaţii suplimentare:


Anamaria Bogdan
, Director de comunicare Asociaţia MaiMultVerde: tel. 0755 224816, email: anamaria.bogdan@maimultverde.ro

Elena Neicu, PR Communication Officer ING Asigurări de Viață, tel.: 0754 034558, email: elena.neicu@ing.ro

 

Note pentru jurnalişti


Asociaţia MaiMultVerde
(www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii şase ani de activitate, 2008 - 2013, MaiMultVerde a lucrat cu 20.000 de voluntari, a plantat peste 650.000 de puieţi, a strâns peste 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Oradea şi Timişoara, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii şase ani a ajuns la 4.000.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România şi din finanţări europene nerambursabile.

 

ING Asigurări de Viaţă este prima companie internaţională de asigurări de viaţă care a intrat pe piaţa din România, în ianuarie 1997. Începând cu anul 1999 este lider al pieţei de asigurări de viaţă, cu o cotă de piaţa de 38% in iunie 2014.

Iniţiată în 2010, atunci când a fost creată o divizie dedicată în cadrul departamentului de marketing, strategia de responsabilitate socială a ING Asigurări de Viaţă urmăreşte ca direcţii prioritare educaţia financiară, protecţia mediului şi accesul la educaţie pentru copiii talentaţi sau defavorizaţi, la care s-a adăugat în 2011 pilonul programelor care oferă “Şanse la viaţă”. Printre acţiunile derulate şi susţinute de ING Asigurări de Viaţă se înscriu programele din domeniul educaţiei financiare şi în domeniul protecţiei mediului. Mai multe informaţii despre ING Asigurări de Viaţă sunt disponibile la www.asigurari-pensii.ing.ro și www.facebook.com/StiidelaING  

Foto: Cristi Duminecioiu