Janssen şi MaiMultVerde au amenajat spaţiul verde şi locul de joacă al Şcolii nr. 85 din Sectorul 2 al Capitalei


 

Vineri, 7 septembrie 2012, Janssen şi Asociaţia MaiMultVerde, printr-o acţiune de voluntariat, au amenajat spaţiul verde şi locul de joacã din curtea Școlii nr. 85, situată în Bucureşti, Sectorul 2. Această activitate face parte din proiectul ”Let's Green Together” demarat de Janssen și vine în continuarea acțiunii Primăriei Sectorului 2 București, care, în vara acestui an, a gazonat curtea instituţiei de învăţământ.

 

Prin această activitate de voluntariat, curtea şcolii, cu o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătrați, a fost amenajată astfel încât elevii să beneficieze de o zonă verde în care să se poată juca și relaxa. Acest demers era necesar deoarece, până acum zona nu era amenajată corespunzător pentru petrecerea timpului liber sau desfășurarea unor activități recreative.

 

Proiectul de amenajare a spațiului de joacă pentru copiii claselor I-IV ai Școlii nr. 85 face parte din programul “Let’s Green Together” la care au luat parte 80 de voluntari din toată țara, angajați ai companiei Janssen în România. Voluntarii au instalat echipamente de joacă pentru copii (leagăn, carusel și balansoare) şi au sădit cinci mesteceni și 30 de betula şi tecoma (plante agăţătoare). Echipamentele folosite la amenajarea spațiului de joacă sunt fabricate din lemn și produse de o companie din România, astfel încât amprenta asupra mediului să fie cât mai redusă. De asemenea, voluntarii au pictat gardul cu ajutorul unei echipe de specialişti în grafică urbană din Bucureşti.

 

După terminarea acţiunii de voluntariat, spaţiul din curtea Şcolii nr. 85 este mult mai vesel, mai colorat şi mai prietenos. Acţiunea de amenajare a fost astfel gândită încât, la întoarcerea la şcoală, pe 17 septembrie, micii elevi să aibă o surpriză cât mai plăcută. 

 

Din programul ”Let’s Green Together” mai fac parte și alte inițiative precum “Peretele sustenabilităţii”, amplasat în incinta sediului companiei sau buletinele informative pe teme de sustenabilitate, adresate tuturor angajaţilor Janssen în România.

 

„Sustenabilitatea este un factor cheie pentru succesul pe termen lung al Grupului Janssen. Fiind o companie care are ca scop îmbunătățirea sănătății și calității vieții, considerăm că este datoria noastră să căutăm diverse mijloace prin care să putem face acest lucru. De aceea, lucrăm în parteneriat cu organizaţii non-guvernamentale românești la dezvoltarea unor programe de responsabilitate socială în direcţii precum protecția mediului înconjurător, educație și dezvoltare durabilă. Am ales să amenajăm un loc de joacă pentru copiii unei școli din București, pentru că aceştia trăiesc înconjurați de beton și asfalt și au mare nevoie de un spațiu sănătos și curat în care să își poată petrece timpul liber”, a declarat Makis Papataxiarchis, Director General Janssen România.

 

 

„Ne confruntăm cu o scădere drastică a suprafeței spațiilor verzi în România, atât de necesare, în special pentru copii. Petrecerea timpului liber în natură contribuie la dezvoltarea fizică, mentală şi socială a celor mici. Spaţiul verde are numeroase beneficii pentru sănătate: pe lângă epurarea chimică şi bacteriologică a atmosferei, ajută şi la epurarea fizică a acesteia, prin reţinerea prafului. Vegetaţia are un rol esenţial în moderarea climatului urban, contribuind la crearea unui mediu mai confortabil şi atenuează poluarea fonică. Ne-am bucurat să ne alăturăm programului Janssen România şi salutăm această iniţiativă de amenajare a unui spațiu verde în care elevii își pot petrece timpul liber, jucându-se într-un mediu prielnic”, a declarat Doru Mitrana, Director Asociația MaiMultVerde.

 

 

Informații suplimentare:

Carmen Cucul, Strategic Marketing Manager, Janssen Romania, tel. 0725.348.555, email greenjanssen@its.jnj.com

Anamaria Bogdan, Director comunicare, Asociaţia MaiMultVerde, tel. 0755.224.816, email anamaria.bogdan@maimultverde.ro

 

Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii patru ani de funcţionare, 2008-2011, MaiMultVerde a lucrat cu peste 19.000 de voluntari, a plantat peste 600.000 de puieţi, a strâns peste 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. În primii patru ani, bugetul MaiMultVerde a depăşit 3.300.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.

 

Janssen România (www.janssen-romania.com), este filiala locală a grupului farmaceutic global Janssen Pharmaceutica NV ce face parte din Johnson&Johnson, una din cele mai mari corporaţii din domeniul sãnãtãţii din lume. Grupul Janssen are 40.000 de angajaţi pe cinci continente şi investeşte anual aproximativ 4,5 miliarde de dolari în cercetare şi dezvoltare. Una din primele 10 companii farmaceutice din lume ca volum al vânzărilor, Janssen contribuie la ameliorarea sãnãtãţii pacienţilor în arii terapeutice precum sistemul nervos, bolile cardiovasculare și metabolice, bolile imunologice, bolile infecţioase sau oncologie. Pânã în prezent, în România, Janssen a realizat diverse acţiuni de dezvoltare durabilă printre care se numãrã plantãri de copaci, sanitizarea plajelor, susţinerea unitãţilor protejate în care activeazã persoane cu dizabilităţi sau achiziţionarea de lucrãri artistice realizate de pacienţi care suferã de boli cronice.