MaiMultVerde a continuat lucrările de întreţinere la pădurea plantată în Ploieşti în 2009


 
6.000 de puieţi au fost plantaţi cu ajutorul voluntarilor şi susţinătorilor în cadrul campaniei ”Fă cadou un copăcel!” susţinută de Galeria Real

Sâmbătă, 12 noiembrie 2011, a avut loc a doua acţiune de plantare organizată de Asociaţia MaiMultVerde din donaţiile realizate de susţinătorii organizaţiei în cadrul campaniei ”Fă cadou un copăcel”. Aproximativ 800 de persoane au cumpărat copăcei pentru a-i face cadou celor dragi, donând sume cuprinse între 10 şi 150 de lei. Astfel, 6.000 de puieţi au fost plantaţi cu ajutorul voluntarilor şi susţinătorilor pe o suprafaţă de 10 ha la Ploieşti, reprezentând completări la viitoarea pădure cu 50.000 de puieţi plantată pe Şoseaua de Centură-Est în 2009. Campania ”Fă cadou un copăcel!” a fost susţinută de Galeria Real în perioada iunie-octombrie 2011, iar partenerii acţiunii de plantare au fost Serviciul de Gospodărire Urbană Ploieşti şi compania de transport cargo-partner.

Campania „Fă cadou un copăcel!” a început în decembrie 2010, pornind de la necesitatea strângerii de fonduri pentru împădurirea României. Oricine face o donaţie de 10 lei către MaiMultVerde contribuie la plantarea unui copac. Prima etapă a campaniei s-a încheiat la începutul lunii aprilie când au fost plantaţi 5.000 de puieţi de stejar, frasin, tei şi păr corcoduş la Snagov din donaţiile adunate în perioada decembrie 2010-martie 2011.

Donaţiile adunate în perioada aprilie-octombrie 2011 au fost folosite pentru a completa cu 6.000 de puieţi cele 10 ha de teren pe care MaiMultVerde a început să le împădurească în 2009 pe Şoseaua de Centură-Est la Ploieşti. Puieţii de stejar, paltin, frasin şi specii ajutătoare au fost înrădăcinaţi de voluntari maiMultVerde, de susţinătorii care au făcut donaţii în cadrul campaniei ”Fă cadou un copăcel!”, precum şi de angajaţii cargo-partner. Acţiunea de plantare a puieţilor face parte din lucrările de întreţinere pe o perioadă de cinci ani pe care MaiMultVerde le realizează la parcela de 10 ha împădurită în 2009. Atunci au fost plantaţi 50.000 de puieţi, iar în 2010 şi 2011, MaiMultVerde şi Serviciul de Gospodărire Urbană din Ploieşti au revenit cu lucrări de întreţinere şi completări.

Campania ”Fă cadou un copăcel!” a fost susţinută de Galeria Real prin promovarea acesteia în cele 24 galerii din întreaga ţară. Persoanele care şi-au făcut cumpărăturile în Galeriile Real au putut vizita standul MaiMultVerde pentru mai multe informaţii despre campanie şi modalitatea de a face donaţii. De asemenea, anunţuri prin care cumpărătorii au fost direcţionaţi spre standul MaiMultVerde au fost difuzate în reţeaua audio. Astfel, numărul celor care susţin acţiunile de împădurire desfăşurate de Asociaţia MaiMultVerde a ajuns la 800 şi s-au plantat 6.000 de puieţi.

Campania ”Fă cadou un copăcel!” continuă pe www.maimultverde.ro/sustine, iar cei doritori să o susţină şi să dăruiască un copac unei persoane dragi pot vizita site-ul şi face o donaţie de 10, 30, 50, 100 sau 150 lei. Apoi, un copăcel sau mai mulţi, în funcţie de sumă, va fi plantat în numele lor de către voluntarii MaiMultVerde. Cel sau cea care face donaţia primeşte pe e-mail confirmarea şi o felicitare editabilă pe care o poate păstra sau oferi unei persoane dragi. Pe termen lung, persoana care face donaţia sau cea care primeşte cadou copăcelul va primi informaţii despre acţiunea de plantare şi participarea la ea, iar ulterior acesteia, despre evoluţia copăceilor plantaţi.

Ce reprezintă, de fapt, donaţia realizată pentru MaiMultVerde? Plantarea unui copac înseamnă
un aer mai curat prin reducerea cantităţii de dioxid de carbon din atmosferă, reabilitarea unor zone în curs de deşertificare şi a celor afectate de inundatii şi alunecări de teren prin acţiuni de împădurire, precum şi
oportunităţi de voluntariat pentru mediu şi şansa de a participa la acţiuni de plantare pentru voluntari.

Suntem încântaţi de rezultatele campaniei susţinută de Galeria Real. Ne onorează faptul că am luat parte, alături de miile de români preocupaţi de viitorul lor, la această campanie, mai ales că Galeria Real şi-a propus să se implice activ în evenimente dedicate mediului înconjurător. Noi susţinem şi colectarea selectivă, în toate locaţiile noastre, şi dorim să contribuim la educarea consumatorilor noştri în spiritul eco”, declară Ioana Laura Pasca, director Marketing Galeria Real.

Mai multe informaţii despre campania de donaţii se găsesc la www.maimultverde.ro/sustine.

Informaţii suplimentare:


Anamaria Bogdan, Director Comunicare MaiMultVerde, tel. 0755 224 816, email anamaria.bogdan@maimultverde.ro

Note pentru jurnalişti:

Asociaţia MaiMultVerde este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii trei ani de activitate, 2008 - 2010, MaiMultVerde a lucrat cu peste 15.000 de voluntari, a plantat peste 500.000 de puieţi, a strâns 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii doi ani a depăşit 2.500.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.

Galeria Real este un concept modern şi de succes în promovarea, dezvoltarea, închirierea şi magementul galeriilor comerciale. În prezent, Galeria Real administrează cu succes 24 de centre comerciale cu o suprafaţă de vânzare de peste 150.000 metri pătraţi.