MaiMultVerde a provocat vedetele să facă o faptă bună pentru copiii de la Centrul de Plasament “Robin Hood”, la a treia aniversare


 

Comunicat de presă
Bucureşti, 8 iunie 2011

Asociaţia MaiMultVerde a sărbătorit trei ani de proiecte de mediu şi implicare în comunitate printr-o acţiune în beneficiul Centrului de Plasament ”Robin Hood” din Bucureşti. Voluntarii şi prietenii organizaţiei au amenajat spaţiul verde din curtea centrului, au construit un foişor, iar seara au sărbătorit alături de cei 40 de copii şi tineri din centru.

Dragoş Bucurenci şi echipa MaiMultVerde i-au avut alături pe Amalia Enache şi Corina Caragea (Pro TV), Adela Popescu, Radu Vâlcan, Laura Cosoi şi Dana Rogoz (Acasă TV), Raluca Lăzăruţ, Mihaela Călin, Luiza Bogdan, Alexandra Bădoi, Gianina Varga, Gabriela Vrânceanu-Firea, Andreea Berecleanu şi Andreea Perju (Antena 1), Lucian Mândruţă (Antena 2), Radu Naum (B1TV), Amalia Năstase, Giulia Anghelescu şi Marian Soci (Radio 21), Malvina Cservenschi (TVR1), Liana şi Cosmina Alexandru, Adina Buzatu, Maria Dinulescu, Dorian Boguţă, Laura Belecciu, precum şi voluntari şi prieteni ai organizaţiei.

Alex Velea, Smiley și Adrian Ţuţu, câştigătorul concursului ”Românii au talent” de la Pro TV, au susținut un concert pentru cei 40 de copii și tineri ai Centrului de Plasament “Robin Hood” și pentru invitații prezenți.

Cu aceeași ocazie, Dragoș Bucurenci, președintele Asociației MaiMultVerde, a anunțat că a fost admis la Graduate Business School a Universității Stanford. Programul de MBA oferit de această școală are cel mai mare număr de candidați pe loc de studiu din întreaga lume. Dragoș se va muta în Palo Alto (California) pentru următorii doi ani. Din toamnă, Doru Mitrana, directorul executiv al MaiMultVerde, va fi noul președinte al Asociației.


Dragoş Bucurenci şi Doru Mitrana au prezentat rezultatele celui de-al treilea an de existenţă al MaiMultVerde:

  • 18 proiecte desfăşurate: Clar şi limpede, Grătar curat 2010, Viaţa după colectare, Cicloteque, Livada BCR, Voluntar de profesie, parcurile MaiMultVerde-Raiffeisen Bank, Căsuţa din poveşti, Cursul de plantagistică 2010, studiul pe tema voluntariatului şi Monumentul Voluntarului Necunoscut, mai multe acţiuni de plantare şi curăţenie,
  • 3.228 de voluntari implicaţi în proiecte,
  • 71.587 de puieţi plantaţi,
  • 21,40 tone de gunoi adunat
  • deschiderea a două noi centre Cicloteque 
  • 52,52 tone de emisii de CO2 reduse din atmosferă,
  • 6.500 voluntari abonaţi la e-newsletterul MaiMultVerde.


În 2010, bugetul Asociaţiei MaiMultVerde a fost de 812,176 euro. Proiectele Asociaţiei MaiMultVerde au fost susţinute de Raiffeisen Bank, Coca-Cola HBC România, UniCredit Ţiriac Bank, Heineken România, Petrom, Grupul CEZ, Fundaţia Vodafone România, Ernst&Young, BCR, Cosmote România şi Ambasada Franţei.

La doar trei ani de la înfiinţare, MaiMultVerde este cea mai cunoscută organizaţie de mediu din România, după Greenpeace (conform unui studiu realizat de GfK România în 2010).

Pentru aniversarea a trei ani de activitate, echipa MaiMultVerde a ales tema ”Un an bun se sărbătoreşte cu o faptă bună” şi Centrul de Plasament ”Robin Hood” din Bucureşti pentru a face această faptă bună. Proiectul aniversar a constat în amenajarea spaţiului verde din curtea centrului şi construirea unui foişor de lemn. Aceste acţiuni au fost realizate cu sprijinul a peste 30 de voluntari şi susţinători care au răspuns apelului MaiMultVerde şi au venit în timpul zilei pentru a oferi o mână de ajutor copiilor instituţionalizaţi din centrul de Plasament ”Robin Hood”.

Invitaţii la eveniment au adus cadouri pentru copii rechizite, haine şi încălţăminte, produse de igineă personală, calculatoare, masă de ping pong etc. Alex Velea, Smiley şi Adrian Ţuţu, câştigătorul concursului ”Românii au talent”, au fost surpriza pregătită de Asociaţia MaiMultVerde copiilor şi tinerilor de la Centrul de Plasament ”Robin Hood”, care s-au bucurat de noul spaţiu de joacă şi de o petrecere cu vedete pe care o vor ţine minte, probabil, toată viaţa.

Evenimentul a fost susţinut de Fundaţia Vodafone România, BNP Paribas, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), Raiffeisen Bank, Coca- Cola HBC România, Violeta’s Vintage Kitchen şi MyPoster.

Declaraţii de presă

Dragoş Bucurenci, Preşedinte MaiMultVerde:

“Încă de când am înfiinţat MaiMultVerde mi-am propus să construiesc o organizaţie care să-mi supravieţuiască. N-am nicio îndoială că oamenii de la MaiMultVerde se vor descurca admirabil şi în lipsa mea. Nu mă despart cu adevărat de ei pentru că ne-am îndeplinit împreună cele mai frumoase vise, iar asta leagă oamenii pe viaţă.”

Doru Mitrana, Director executiv MaiMultVerde:

„Când totul se schimbă în jur, priorită ile par a fi mereu altele, iar crizele de toate felurile nu se mai termină, când tot ce faci pare un număr de jonglerie în care încerci în fiecare zi să ii în aer tot mai multe mingi, iar din jur i se aruncă mereu altele i Pagina 2 din 3 altele, nu po i să nu te întrebi dacă nu cumva e ceva în neregulă cu tine, dacă nu e ti tu baba care se piaptănă când ara arde, iar planeta se scufundă. Când însă vezi reac iile participan ilor la proiecte, dorin a crescândă de a ajuta, de a schimba ceva prin for e proprii, când vezi sute de voluntari la o ac iune de plantare sau de cură enie, centrele Cicloteque luate cu asalt încă de la deschidere, copiii dând năvală, veseli, în parcurile proaspăt amenajate pentru ei pe foste maidane, când vezi statisticile ce indică o cre tere considerabilă a voluntariatului în România, când vezi că tirile despre mediu au devenit ceva obi nuit, iar colectarea selectivă i comportamentul eco au tot mai mul i adep i... atunci toate semnele de întrebare dispar, zâmbetul î i revine pe fa ă i încrederea în suflet, inspiri adânc i mergi mai departe, făcând fapte bune.”

Informaţii suplimentare:

Anamaria Bogdan, Director comunicare Asociaţia MaiMultVerde,
email anamaria.bogdan[at] maimultverde.ro, tel. 0755 224816

Despre Asociaţia MaiMultVerde
:

Asociaţia MaiMultVerde, organizaţie nonprofit de protecţie a mediului, a fost înfiinţată în ianuarie 2008 de Dragoş Bucurenci, Andreea Hoefer, Doru Mitrana şi Hanno Hoefer. Asociaţia a fost lansată oficial pe 28 aprilie 2008, în cadrul unui eveniment găzduit de Palatul Elisabeta. Din Board-ul Asociaţiei fac parte Cătălin Ştefănescu, Cosmin Alexandru, Dan Hulea, Vintilă Mihăilescu, Gabriela Massaci, Laura Tampa şi Sandra Pralong. Misiunea MaiMultVerde este să construiască o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România, iar obiectivul strategic pe care organizaţia îl urmăreşte este crearea unei comunităţi active de voluntari care să producă schimbări durabile în mediul din România. Activitatea MaiMultVerde este structurată în jurul a trei direcţii strategice - aer curat, educaţie şi voluntariat – iar principalele activităţi desfăşurate sunt curăţenii, plantări, reînverziri, promovarea mersului pe bicicletă şi programe de educaţie ecologică. Raportul anual de activitate şi informaţii la zi despre proiectele MaiMultVerde sunt disponibile la www.maimultverde.ro.