MaiMultVerde a realizat a treia acţiune de plantare din cadrul campaniei “Fă cadou un copac!” la Ploieşti


 

Comunicat de presă

Bucureşti, 9 aprilie 2012

-

5.000 de puieţi au fost plantaţi cu ajutorul voluntarilor şi susţinătorilor organizaţiei, continuând astfel lucrările de întreţinere la pădurea plantată de MaiMultVerde în Ploieşti, în 2009

-

Sâmbătă, 7 aprilie 2012, a avut loc a treia acţiune de plantare organizată de Asociaţia MaiMultVerde din donaţiile realizate de susţinătorii organizaţiei în cadrul campaniei ”Fă cadou un copac!”. Aproximativ 2000 de persoane au cumpărat copăcei pentru a-i face cadou celor dragi, donând sume cuprinse între 10 şi 150 de lei. Astfel, 5.000 de puieţi au fost plantaţi cu ajutorul voluntarilor MaiMultVerde pe o suprafaţă de 10 ha la Ploieşti, reprezentând completări la viitoarea pădure plantată pe Şoseaua de Centură-Est începând cu 2009.

-

Agenţia de publicitate G2 România şi compania CEMPS se numără printre susţinătorii plantării, “înrădăcinând” fiecare câte 1.000 de copăcei din viitoarea pădure. Partenerul acţiunii de plantare a fost Serviciul de Gospodărire Urbană Ploieşti. Puieţii de stejar, paltin, frasin şi alte câteva specii ajutătoare au fost plantaţi de voluntarii MaiMultVerde şi de susţinătorii care au făcut donaţii în cadrul campaniei ”Fă cadou un copac!”.

-

Acţiunea de plantare a puieţilor face parte din lucrările de întreţinere pe o perioadă de cinci ani pe care MaiMultVerde le realizează la parcela de 10 ha împădurită în 2009. Atunci au fost plantaţi 50.000 de puieţi, iar în 2010 şi 2011, MaiMultVerde şi Serviciul de Gospodărire Urbană din Ploieşti au revenit cu lucrări de întreţinere şi completări. Campania ”Fă cadou un copac!” a fost susţinută de CEMPS şi Agenţia de publicitate G2 România, care le-au făcut cadou câte 1.000 de puieţi angajaţilor, partenerilor şi clientilor.

-

Pentru că nu în fiecare zi ne gândim la mediu, dar de fiecare dată când ieşim din birouri ne alintă pomii înfloriţi sau simpla lor umbră, îmbrăţişăm şi noi de această dată o campanie mare printr-un gest frumos. Am înlocuit felicitarea tradiţională pe care cu drag o trimiteam la sfârşit de an cu un copăcel. Astfel, prin vocea voluntarilor din Asociaţia MaiMultVerde şi prin buna lor mobilizare, agenţia de publicitate G2 România “va planta” cu ajutorul lor 1.000 de puieţi la Ploieşti. Ne bucură inţiativa Asociaţiei, aşa că transmitem şi noi mai departe “Fă cadou un copac!” pentru o ţară cu MaiMultVerde”, a declarat Florentina Ciocănea, BTL Senior Account Manager la G2 România.

-

Campania „Fă cadou un copac!” a început în decembrie 2010, pornind de la necesitatea strângerii de fonduri pentru împădurirea României. Oricine face o donaţie de 10 lei către MaiMultVerde contribuie la plantarea unui copac. Prima etapă a campaniei s-a încheiat la începutul lunii aprilie 2011, când au fost plantaţi 5.000 de puieţi de stejar, frasin, tei şi păr corcoduş la Snagov, din donaţiile adunate în perioada decembrie 2010-martie 2011.

-

Donaţiile adunate în perioada aprilie-octombrie 2011 au fost folosite pentru a completa cu 6.000 de puieţi aceleaşi 10 ha de teren pe care MaiMultVerde a început să le împădurească în 2009 pe Şoseaua de Centură-Est la Ploieşti. Campania ”Fă cadou un copac!” continuă pe www.maimultverde.ro/sustine, iar cei doritori să o susţină şi să dăruiască un copac unei persoane dragi pot vizita site-ul şi face o donaţie de 10, 30, 50, 100 sau 150 lei. Apoi, un copăcel sau mai mulţi, în funcţie de sumă, va fi plantat în numele lor de către voluntarii MaiMultVerde. Cel sau cea care face donaţia primeşte pe e-mail confirmarea şi o felicitare editabilă pe care o poate păstra sau oferi unei persoane dragi. Pe termen lung, persoana care face donaţia sau cea care primeşte cadou copăcelul va primi informaţii despre acţiunea de plantare şi participarea la ea, iar ulterior acesteia, despre evoluţia copăceilor plantaţi.

-

Ce reprezintă, de fapt, donaţia realizată pentru MaiMultVerde?

-

Plantarea unui copac înseamnă
un aer mai curat prin reducerea cantităţii de dioxid de carbon din atmosferă, reabilitarea unor zone în curs de deşertificare şi a celor afectate de inundatii şi alunecări de teren prin acţiuni de împădurire, precum şi
oportunităţi de voluntariat pentru mediu şi şansa de a participa la acţiuni de plantare pentru voluntari.

-

Mai multe informaţii despre campania de donaţii se găsesc la www.maimultverde.ro/sustine.

-

Informaţii suplimentare:

-

Andreea Popescu, asistent comunicare Asociaţia MaiMultVerde,

tel. 0746 050011, email andreea.popescu@maimultverde.ro

-

Note pentru jurnalişti:

-

Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii patru ani de funcţionare, 2008 - 2011, MaiMultVerde a lucrat cu peste 19.000 de voluntari, a plantat peste 600.000 de puieţi, a strâns peste 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii doi ani a depăşit 3.300.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.