MaiMultVerde şi Ernst & Young au continuat împăduririle la Ploieşti şi în 2010


 
Comunicat de presă
8 noiembrie 2010

MaiMultVerde şi Ernst & Young, în parteneriat cu Administraţia Domeniului Public şi Privat Ploieşti, au făcut completări la parcela de 10 hectare plantată la Ploieşti prin proiectul Cursul de plantagistică în 2009. În 30 octombrie şi 6 noiembrie 2010, 250 de voluntari MaiMultVerde şi angajaţi Ernst & Young au plantat 10.000 de puieţi, contribuind astfel la reducerea poluării într-o zonă afectată de activităţile industriale.


În 2009, prin proiectul „Cursul de plantagistică” voluntarii MaiMultVerde şi angajaţii Ernst & Young au plantat 50.000 de puieţi de puieţi de stejar, frasin, paltin şi arbuşti pe Centura de Est a oraşului Ploieşti. În 2010, MaiMultVerde şi Ernst & Young au revenit pentru a face completări pe parcela plantată în 2009: 10.000 de puieţi de stejar, paltin, frasin şi arbuşti au fost plantaţi de 250 de voluntari. Pentru ca acţiunile de împădurire să fie durabile, este necesar ca în primii cinci după plantare să se realizeze lucrări de întreţinere şi completare. Prin completări, puieţii care nu s-au prins în primul an sunt înlocuiţi cu alţii şi numărul puieţilor plantati rămâne constant pe o perioadă de cinci ani. Astfel, dezvoltarea viabilă aviitoarei păduri este asigurată. Proiectul de împăduriri de la Ploieşti are ca scop îmbunătăţirea mediului într-o zonă îndelung afectată de activităţi industriale. Plantarea a 50.000 de puieţi de stejar pedunculat, frasin, paltin şi alte specii ajutătoare contribuie la îmbunătăţirea calităţii aerului şi solului în zonă, acţionând ca o barieră de protecţie împotriva poluării.

Informaţii suplimentare:
Anamaria Bogdan, Director de comunicare, Asociaţia MaiMultVerde, tel. 0755 224816,
email anamaria.bogdan@maimultverde.ro

Note pentru jurnalişti:


Asociaţia MaiMultVerde, organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii doi ani de funcţionare, 2008 şi 2009, MaiMultVerde a lucrat cu peste 11.000 de voluntari, a plantat 383.700 puieţi, a strâns 262 de tone de deşeuri, a deschis primul centru de închiriat biciclete din Bucureşti, Cicloteque, a derulat două campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii doi ani a depăşit 1.800.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.

Ernst & Young
este una dintre cele mai mari companii la nivel mondial în domeniul serviciilor de audit financiar, consultanţă fiscală şi consultanţă în tranzacţii, având peste 144.000 de angajaţi în întreaga lume. În România, Ernst & Young s-a impus ca unul dintre liderii de pe piaţa serviciilor profesionale chiar de la înfiinţarea sa în anul 1992. Cu o echipă formată din 450 de angajaţi, Ernst & Young oferă România servicii de audit şi consultanţă unor clienţi prestigioşi – de la firme multinaţionale la mari companii româneşti. În România Ernst & Young are birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara.