MaiMultVerde şi Golden Brau au continuat acţiunile de informare şi curăţenie din proiectul „Grătar Curat 2010” în judeţul Gorj


 

Comunicat de presă                                                              
Bucureşti, 28 iulie 2010

MaiMultVerde şi Golden Brau au continuat acţiunile de informare şi curăţenie din proiectul „Grătar Curat 2010” în judeţul Gorj

MaiMultVerde şi Golden Brau au continuat sâmbătă, 24 iulie 2010, proiectul „Grătar Curat 2010”, printr-o acţiune de responsabilizare a picnicarilor şi de curăţenie la Cheile Sohodolului, judeţul Gorj. Voluntarii MaiMultVerde au transmis participanţilor la picnic mesajul „Un grătar bun este un grătar curat” şi au strâns aproximativ 100 de saci de gunoi. Proiectul va continua duminică,  1 august, în Pădurea Bucovăţ, Craiova, judeţul Dolj.

„Grătar curat 2010” este un proiect de conştientizare şi responsabilizare demarat de Asociaţia MaiMultVerde şi Golden Brau. Până în luna august, voluntarii MaiMultVerde şi reprezentanţii Golden Brau desfăşoară activităţi de conştientizare şi curăţenie în zone de picnic din toată ţara. Este cunoscut faptul că în urma activităţilor de picnic rămân cantităţi impresionante de gunoi, iar eforturile autorităţilor şi organizaţiilor de mediu nu sunt suficiente pentru a păstra aceste zone de petrecere a timpului liber curate. Astfel, proiectul „Grătar curat 2010” îşi propune să informeze şi responsabilizeze participanţii la picnic despre importanţa păstrării curăţeniei în aceste zone naturale de petrecere a timpului liber.

Până acum, în cadrul proiectului au mai avut loc acţiuni de responsabilizare în judeţul Argeş, la Valea Vâlsanului, în Bucureşti, Pădurea Snagov, la Cluj-Napoca, Pădurea Făget, la Râmnicu Vâlcea, Baraj Nord, pe Lacul Cincis, în judeţul Hunedoara, la Popasul Fântâniţa, Murfatlar, în judeţul Constanţa, zone foarte cunoscute de petrecere a timpului liber. În cadrul acestor acţiuni, s-au implicat 280 de voluntari care au adunat peste 13 tone de gunoaie.

Cheile Sohodolului fac parte din aria naturală protejată "Nordul Gorjului de Vest", declarat sit Natura 2000. 20 de voluntari MaiMultVerde au adunat 100 de saci de deşeuri, din care 40 doar de deşeuri reciclabile (plastic si metal). Sacii cu gunoaie au fost ridicaţi imediat după încheierea acţiunii de Primăria Runcu. La acţiunea de la Cheile Sohodolului au participat reprezentanţi de la Agenţia de Protecţie a Mediului Gorj şi Bogdan Gătej, directorul ariei naturale protejate "Nordul Gorjului de Vest".

Proiectul va continua în judeţele Dolj (Pădurea Bucovăţ), Arad (Pădurea Ceala), Bacău (Parcul Gherăieşti), Brăila (Pădurea Lacul Sărat) şi Ilfov (Pădurea Snagov), în fiecare sfârşit de săptămână până în 30 august. La fiecare acţiune vor participa voluntari MaiMultVerde şi reprezentanţi Golden Brau care vor împărţi saci participanţilor la picnic, le vor explica importanţa păstrării curăţeniei în zonele naturale şi vor aduna gunoaiele. În zonele unde acest lucru e posibil, prin parteneriate cu autorităţile locale se vor colecta selectiv deşeurile colectate: plastic, hârtie şi sticlă, ulterior acestea fiind valorificate de firmele de salubrizare locale.


„Ieşitul la grătar în weekend este pentru români un sport naţional. Îndemânarea, răbdarea, cele mai bune preparate şi o bere făcută bine sunt ingredientele esenţiale. Însă pe lângă acestea, un grătar cu adevărat reuşit înseamnă obligatoriu să laşi în urmă un loc curat. Acesta este motivul pentru care Golden Brau, „berea grătarului” în România, împreună cu MaiMultVerde au demarat o campanie de promovare a unui comportament responsabil la grătar”, arată Andrei Cazacu, Brand Manager Golden Brau.     

Informaţii suplimentare:
Anamaria Bogdan, Manager comunicare MaiMultVerde,
email: anamaria [dot] bogdan [at] maimultverde.ro, tel.: 0755 224816

Note pentru jurnalişti
1. Asociaţia MaiMultVerde, organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii doi ani de funcţionare, 2008 şi 2009, MaiMultVerde a lucrat cu peste 11.000 de voluntari, a plantat 383.700 puieţi, a strâns 262 de tone de deşeuri, a deschis primul centru de închiriat biciclete din Bucureşti, Cicloteque, a derulat două campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii doi ani a depăşit 1.800.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.

Informaţii la zi despre MaiMultVerde şi proiectele desfăşurate sunt disponibile pe www.maimultverde.ro.

2. Golden Brau face parte din portofoliul companiei Heineken România. Berea Golden Brau este recunoscută la nivel internaţional pentru calitate, fiind premiată cu şase medalii de aur la prestigioasa competiţie Monde Selection din Bruxelles.