Pădurea virtuală prinde viaţă


 
Comunicat de presă
20.10.2008
                                              

                                             
Bucureşti, 19 octombrie. Asociaţia MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank au plantat sâmbătă, 18 octombrie, 2000 de puieţi de brad într-o zonă defrişată din Parcul Naţional Piatra Craiului, în apropierea comunei Sătic din judeţul Argeş. Plantarea este rezultatul unui joc online prin care angajaţii UniCredit Ţiriac Bank au achiziţionat copaci, repopulând o pădure virtuală corespondent al uneia reale.

Jocul Pădurea Noastră a fost iniţiat de Asociaţia MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank ca un proiect inedit de CSR de mediu. Obiectivul jocului a fost să îi determine pe angajaţii băncii să cumpere şi să planteze copaci într-o pădure virtuală, corespondentă unei zone defrişate  din Piatra  Craiului. Numărul de copaci achiziţionat de angajaţi urma să fie dublat de bancă la finele jocului. Pe data de 18 octombrie, primele o sută de persoane care s-au înscris pe platforma online au participat la plantarea din Parcul Naţional Piatra Craiului. Astfel, proiectul început ca o joacă, a prins viaţă la propriu într-una dintre zonele afectate de despădurire din România.

Jocul, dezvoltat de Asociaţia MaiMultVerde în vara anului curent, a fost lansat pe data de 10 septembrie şi s-a încheiat o lună mai târziu, pe 10 octombrie, fiind accesibil exclusiv angajaţilor UniCredit Ţiriac Bank. Fiecare dintre aceştia putea achiziţiona cel mult o sută de copaci pe toată durata jocului, la un preţ de 10 RON bucata, făcând plata online, prin card. Pentru achiziţionarea unui copac, cumpărătorul trebuia să răspundă corect la o întrebare despre pădure şi vieţuitoarele ei, alegând singura variantă corectă dintre cele trei răspunsuri pe care le avea la dispoziţie.

La începutul jocului, puteau  fi văzute online 2000 de trunchiuri tăiate. Cu fiecare nouă achiziţie, trunchiurile s-au transformat în puieţi, apoi în copaci maturi, iar în pădure au apărut treptat şi vieţuitoare, precum iepuri, vulpi, ciocănitoare, bufniţe sau lupi. De fiecare dată când în pădure apărea un nou „locuitor”, utilizatorii erau anunţaţi prin email şi invitaţi să viziteze jocul pentru a-i vedea pe noii locatari. Topul celor mai des văzute vieţuitoare din pădure este disponibil pe pagina de web.

La închiderea jocului angajaţii UniCredit Ţiriac Bank achiziţionaseră 935 de copaci, cifră care a fost dublată de bancă până la pragul de 2000 de puieţi. Copacii au fost plantaţi pe data de 18 octombrie, într-o zonă defrişată din Parcul Naţional Piatra Craiului, în apropierea comunei Sătic din judeţul Argeş, fiind una dintre primele acţiuni de reîmpădurire pentru care asociaţia MaiMultVerde a strâns fonduri în cadrul evenimentului Gala Verde.

Pădurea Noastră este al doilea proiect de CSR dezvoltat în parteneriat de MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank, după lansarea în luna august a.c. a centrului de închiriat biciclete Cicloteque.

Note pentru jurnalişti

1. UniCredit Ţiriac Bank este subsidiara bancară din România a UniCredit Group, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa europeană a serviciilor financiare, cu operaţiuni în 23 de ţări şi cu o strategie coerentă de responsabilitate socială. De altfel, pentru a reuni întregul Grup UniCredit sub umbrela responsabilităţii sociale şi pentru a creşte valoarea donaţiilor voluntare în bani în favoarea entităţilor non-profit sunt derulate anual programe de voluntariat cu implicarea angajaţilor şi cu sprijinul financiar al fundaţiei Unidea, fundaţia umanitară a Grupului UniCredit.
Banca îşi desfăşoară activitatea deplin conştientă de responsabilitatea pe care o are faţă de societate şi faţă de mediu. UniCredit Ţiriac Bank se implică activ în comunitate, continuând astfel tradiţia acţionarului majoritar şi sprijinind până în prezent numeroase organizaţii şi fundaţii precum Fundaţia Anonimul, Salvaţi Copiii, Serviciul Apel, Freedom House, Care Foundation, Asociaţia Catalist etc.

2. Asociaţia MaiMultVerde, organizaţie neguvernamentală, non-profit şi de protecţie a mediului, are misiunea de a construi împreună cu românii un mediu sănătos pentru noi şi copiii noştri. MaiMultVerde îşi doreşte să responsabilizeze publicul larg faţă de mediu şi să sprijine sectorul verde al societăţii civile. MaiMultVerde lucrează numai cu probleme rezolvabile, nu îşi propune ţinte imposibile. Protestul va fi ultima soluţie, însă atunci când vom protesta ne vom asigura că ceea ce solicităm poate fi obţinut. Sub Înaltul Patronaj al ASR Principesa Margareta a României, Asociaţia MaiMultVerde îşi propune să mişte lucrurile înainte de a fi prea târziu. De noi depinde cum va arăta viitorul şi dacă va mai avea cine să-i fie martor!

                                                                                       XXX

Persoane de contact:
Miruna Cugler / Carmen Oprea
Asociaţia MaiMultVerde
0755 224 816 / 0751 882 603
miruna.cugler@maimultverde.ro / carmen@maimultverde.ro