Primele 3 centre Cicloteque se deschid în 6 aprilie


 

Comunicat de presă București, 

5 aprilie 2012

-

Asociaţia MaiMultVerde anunţă deschiderea sezonului ciclist din 2012 şi a primelor trei centre din reţeaua Cicloteque odată cu venirea primăverii. Vineri, 6 aprilie, au fost deschise centrele din Parcurile Tineretului, Titan şi Herăstrău. 100 de biciclete şi echipamentul de protecţie necesar sunt puse la dispoziţia amatorilor de mers pe bicicletă din Bucureşti în fiecare zi a săptămânii între 12.00 şi 20.00.

-

Cicloteque este un serviciu de bike-sharing pus la dispoziţia bucureştenilor de Asociaţia MaiMultVerde. Începând cu 2012, serviciul se autosusţine din închirierea bicicletelor din centrele din Bucureşti.

-

Sistemul de bike sharing Cicloteque îşi începe al cincilea an de funcţionare în 6 aprilie prin deschiderea a primelor trei din cele şase puncte de închiriere din Bucureşti. Pentru început au fost deschise centrele din parcurile Tineretului, Titan şi Herăstrău, urmând ca în a doua jumătate a lunii aprilie să fie deschise treptat şi centrele din Parcul Drumul Taberei, de la Facultatea de Drept şi staţia din zona Pieţei Romane, de la Centrul Public al Fundaţiei Soros.

-

Cele trei centre sunt deschise în fiecare zi a săptămânii între orele 12.00 şi 20.00. Închirierea bicicletelor se poate face în centre şi online pe site-ul www.cicloteque.ro, urmând trei paşi simpli: înregistrarea, crearea unui cont şi plata prin e-payment sau online banking. Tarifele sunt foarte avantajoase: 10 lei/oră pentru închiriere test sau 2 lei pe oră pe baza unui abonament. Împreună cu bicicleta, utilizatorul primeşte şi echipamentul de protecţie necesar (antifurt, cască de protecţie, genunchiere, mănuşi). Pentru studenţi, şomeri şi pensionari, tarifele sunt reduse la jumătate. După închiriere bicicletele pot fi returnate în oricare dintre centrele Cicloteque deschise.

-

Despre Cicloteque 

-

Cicloteque este primul sistem de bike-sharing din România, înfiinţat în anul 2008 de Asociaţia MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank. În prezent, Cicloteque numără şase puncte de închiriere în Bucureşti: centre în Parcurile Tineretului, Herăstrău, Drumul Taberei, Titan, la facultatea de Drept şi o staţie în zona Pieţei Romane la Centrul Public al Fundaţiei Soros, cu un total de 200 biciclete. Începând cu 2012, sistemul de închiriere se autosusţine din închirierea bicicletelor din cele şase puncte de închiriere. În cei patru ani de funcţionare a centrelor Cicloteque, în sistem s-au înregistrat 32.000 de utilizatori, iar bicicletele au fost închiriate timp de peste 130.000 de ore, cantitatea de dioxid de carbon economisită fiind de aproximativ 200 de tone. 

-

De asemenea, Cicloteque a susţinut numeroase evenimente şi concursuri cu teme velo, toate acestea pentru a încuraja mersul pe bicicletă ca mijloc de deplasare şi agrement în Bucureşti. La Gala Societăţii Civile, în mai 2011, Cicloteque a primit Premiul I la categoria Dezvoltare Economică şi Socială pentru centrele de închiriat biciclete, promovarea mersului pe bicicletă şi încurajarea unui stil de viaţă sănătos. Mai multe informaţii despre reţeaua Cicloteque sunt disponibile pe pagina web www.cicloteque.ro

-

Informaţii suplimentare:

-

Anamaria Bogdan, Director de comunicare MaiMultVerde: tel. 0755 224816, email: anamaria.bogdan@maimultverde.ro

-

Note pentru jurnalişti

-

Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii patru ani de funcţionare, 2008 - 2011, MaiMultVerde a lucrat cu peste 19.000 de voluntari, a plantat peste 600.000 de puieţi, a strâns peste 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii doi ani a depăşit 3.300.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.