Serviciul de închiriere biciclete CICLOTEQUE, acum şi în Oradea


 

Oradea, 13 iunie 2012

Informare de presă 

-

Începând cu 15 iunie, în Oradea, se deschide serviciul de închiriere biciclete în sistem de bike sharing Cicloteque. Serviciul va pune la dispoziţia orădenilor două centre, în incinta Oradea Shopping City şi în Parcul 1 Decembrie şi 40 de biciclete. Utilizatorii vor putea închiria bicicletele dintr-un centru, apoi le pot folosi pentru deplasarea în oraş şi la final le pot returna în oricare dintre cele două centre. 

-

Programul Cicloteque este iniţiat de Asociaţia MaiMultVerde, cu sprijinul Oradea Shopping City (OSC) şi UniCredit Ţiriac Bank. Vineri, la ora 15:00, va avea loc evenimentul de lansare al Cicloteque în parcarea Oradea Shopping City, când se va da şi startul Marşului Cicloteque. Marşul va începe la Oradea Shopping City, va continua pe traseul Calea Aradului – B-dul Decebal – Str. Tudor Vladimirescu – Piața Unirii unde alăturara alți bicicliști care nu au prins start-ul, apoi Str. Vasile Alecsandri și parcul 1 Decembrie. La final, participanţii sunt invitaţi la un picnic sănătos în Parcul 1 Decembrie, la centrul Cicloteque. Oricine se va putea alătura marşului, având totodată ocazia să testeze şi bicicletele ce vor fi disponibile la centrul de închiriere de la OSC.

-

„Este o mândrie să fim printre iniţiatorii Cicloteque la nivel local. Susţinem cu toată inima acest program prin care încurajăm orădenii să adopte un stil de viaţă sănătos. Îi aşteptăm la OSC pe biciclete”, a declarat Cristina Dinu, Administrator Oradea Shopping City.

-

Prin cele două centre Cicloteque deschise la Oradea facem primul pas în demersul nostru de extindere pe plan naţional a reţelei şi serviciului de închirieri biciclete, cu beneficiile aferente: posibilitatea închirierii bicicletelor dintr-un centru şi returnării în altul, a închirierii sau rezervării unei biciclete online sau telefonic. Am creat astfel, între două puncte importante ale oraşului, o prima legătură care sperăm să fie începutul unei reţele. Sporul orădenilor la pedalat este acum cel care va determina dezvoltarea infrastructurii de piste şi va impune mersul pe bicicletă ca mijloc de transport alternativ în acest oraş”, a declarat Doru Mitrana, Director Asociaţia MaiMultVerde.

-

Ne bucurăm că Oradea a devenit al doilea oraş după Bucureşti în care împreună cu partenerii noştri deschidem centre Cicloteque. Este o dovadă în plus a faptului că acest proiect se poate extinde la nivel naţional, fiind în acelaşi timp autosustenabil.” Anca Nuţă, Director Identitate şi Comunicare, UniCredit Ţiriac Bank.

-

Informaţii despre parteneri:

-

Despre Oradea Shopping City

Oradea Shopping City are o suprafaţă totală de 30.000 mp, din care 22.000 mp sunt destinaţi spaţiilor comerciale, 6.000 mp zonei de divertisment şi 2.000 mp sunt rezervaţi pentru food court. Mall-ul este distribuit pe două nivele. La parter se regăsesc magazinele, iar la etaj spaţiul de divertisment. OSC pune la dispozitia orădenilor cel mai modern centrul de divertisment din oraş care integrează un cinematograf 3D Cortina Digiplex cu 6 săli şi 960 de locuri. Mixul retailerilor include nume precum Intersport, Kenvelo, Esprit, Famous Brands, Bigotti, Nike, Penti, Samsonite, Fiorangelo, Kitchen Shop, Coccodrillo şi Domo. Centrul comercial dispune de o parcare cu 1.000 de locuri şi este uşor acesibil prin intermediul mijloacelor de transport în comun. Detaliile despre evenimentele din Oradea Shopping City pot fi consultate pe pagina de Facebook OSC şi pe site-ul www.oradeashoppingcity.ro. Detaliile despre Cicloteque: www.cicloteque.ro/oradea. 

-

Asociaţia MaiMultVerde (www.maimultverde.ro) este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii patru ani de funcţionare, 2008-2011, MaiMultVerde a lucrat cu peste 19.000 de voluntari, a plantat peste 600.000 de puieţi, a strâns peste 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii patru ani a depăşit 3.300.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România. UniCredit Ţiriac Bank este subsidiara bancară din România a

-

UniCredit Group, bancă europeană de top, cu operaţiuni în 22 de ţări şi cu o strategie de responsabilitate socială bine dezvoltată. De altfel, pentru a reuni întregul Grup UniCredit sub umbrela responsabilităţii sociale şi pentru a creşte valoarea donaţiilor voluntare în bani, în favoarea entităţilor non-profit sunt derulate anual programe de voluntariat cu implicarea angajaţilor şi cu sprijinul financiar al fundaţiei Unidea, fundaţia umanitară a Grupului UniCredit. Banca îşi desfăşoară activitatea deplin conştientă de responsabilitatea pe care o are faţă de societate şi faţă de mediu. UniCredit Ţiriac Bank se implică activ în comunitate, continuând astfel tradiţia acţionarului majoritar şi sprijinind până în prezent numeroase organizaţii şi fundaţii precum MaiMultVerde, Fundaţia Hospice Casa Speranţei, Motivation Romania, SOS Satele Copiilor, Serviciul Apel, Freedom House, Care Foundation, Asociaţia Catalist, Asociaţia ArtPhoto, Fundaţia Anonimul etc.