Un milion de români au învățat primii pași în acordarea primului ajutor prin intermediul tutorialelor video “Lecția de prim ajutor”


 

Programul “Lecția de prim ajutor”, inițiat în urmă cu patru ani de Asociația MaiMultVerde și NN Asigurări de Viață în parteneriat cu SMURD, sprijină românii să învețe tehnici de prim ajutor într-o manieră practică, accesibilă oricând și de pe orice dispozitiv, printr-o serie de clipuri video online.

 

Primul video a fost lansat în luna iunie, iar seria a fost finalizată în septembrie 2015. Peste un milion de români au urmărit până în prezent cele cinci animații disponibile pe platforma www.lecțiadeprimajutor.ro, pe YouTube și pe pagina de Facebook a programului. Aceste animații  prezintă informații utile în situații de urgență, precum:
 

 

Asociația MaiMultVerde și NN Asigurări de Viață au creat clipurile video cu obiectivul de a facilita accesul unui număr cât mai mare de români la “Lecția de prim ajutor”, acestea alăturându-se cursurilor gratuite de prim ajutor organizate în București și, începând cu luna septembrie, și în alte orașe din țară (în Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Iași și Constanța) și aplicațiilor pentru telefoane mobile și tablete. Animațiile au fost realizate de OnScreen, pe baza scenariilor scrise de Semida Durigă, copywriter independent, brand consultant și trainer, și produse de actorul și regizorul Vladimir Drăghia.

 

“Lecția de prim ajutor sprijină românii să învețe, prin metode creative, tehnici esențiale de acordare a primului ajutor în situații de urgență. La NN, considerăm că avem responsabilitatea socială, firească în contextul specificului business-ului nostru, de a ne implica în creșterea șanselor la viață pentru cei aflați în nevoie. Succesul programului Lecția de prim ajutor ne bucură și este în același timp o confirmare că tot mai mulți oameni își asumă, la rândul lor, rolul de a da o șansă la viață celor din jur”, a spus Carmen Soare, director de marketing NN România.

 

Programul “Lecția de prim ajutor” a fost lansat în anul 2011 cu scopul de a facilita accesul publicului larg fără pregătire medicală la informații esențiale despre acordarea primului ajutor în situații de urgență. Programul “Lecţia de prim ajutor” include o serie de inițiative precum platforma online www.lectiadeprimajutor.ro, aplicaţiile pentru telefoane mobile și tablete cu sisteme de operare Android şi iOS şi cursuri gratuite de prim ajutor. Programul este dezvoltat de Asociaţia MaiMultVerde şi NN Asigurări de Viaţă în parteneriat cu SMURD.