Voluntarii MaiMultVerde şi DJ-ii de la Radio 21 au plantat o pădure la Snagov


 
Comunicat de presă
Bucureşti, 3 aprilie 2011

Între 1 şi 3 aprilie a avut loc prima plantare din sezonul 2011 organizată de Asociaţia MaiMultVerde. La Snagov, peste 5.000 de puieţi de stejar, tei, frasin şi păr corcoduş au fost plantaţi de voluntari şi susţinători ai organizaţiei. Dintre aceştia, 2.000 de puieţi au fost plantaţi ca urmare a donaţiilor realizate în cadrul campaniei „Fă cadou un copac!”. DJ-ii de la Radio 21 s-au alăturat voluntarilor şi l-au ajutat pe Paul Ipate să-şi planteze cei 21 de copăcei primiţi cadou de la colegi de ziua lui.


Campania „Fă cadou un copac!”, începută în decembrie 2010, a pornit de la necesitatea strângerii de fonduri pentru împădurirea României. Oricine face o donaţie simbolică de 10 lei către MaiMultVerde contribuie la plantarea unui copac. Până la finalul lunii martie, 800 de persoane au donat sume cuprinse între 10 şi 150 lei, susţinând plantarea a 2.000 de puieţi. Unul dintre aceşti susţinători a ales şi numele viitoarei păduri în urma unei trageri la sorţi.

„Pădurea Sara”, cu 5.000 de puieţi de stejar, tei, frasin şi păr corcoduş pe o suprafaţă de un hectar, a fost plantată de 100 de susţinători şi voluntari în apropiere de Snagov. Acestora li s-au alăturat elevi de la şcoala din Snagov, precum şi DJ-i de la Radio 21, partener al campaniei „Fă cadou un copac!”.

Paul, Ioana şi Bogdan, prezentatorii matinalului „Bine Dimineaţa”, DJ Andi, Giulia şi Marian Soci, precum şi echipa de matinal din weekend, Anca Maco, Shurubel şi Cretzu au dat o mână de ajutor voluntarilor şi susţinătorilor MaiMultVerde. Paul Ipate a plantat cei 21 de copăcei primiţi cadou de ziua lui de la colegii de la Radio 21, iar Ioana şi copăcelul primit de 1 martie de la Asociaţia MaiMultVerde.

Campania ”Fă cadou un copac!” se desfăşoară în continuare, donaţiile pot fi realizate pe www.maimultverde.ro/sustine. În urma unei donaţii cuprinse între 10 şi 150 de lei, un copăcel sau mai mulţi vor fi plantaţi în toamna anului 2011 în numele susţinătorului sau al persoanelor dragi. Pe viitor, toţi susţinătorii vor fi ţinuţi la curent cu evoluţia pădurii plantate.

Informaţii suplimentare:

Andreea Popescu, Asistent de comunicare, Asociatia MaiMultVerde,
tel. 0746 050011, email andreea.popescu@maimultverde.ro

Despre Asociaţia MaiMultVerde


Asociaţia MaiMultVerde este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit şi de protecţie a mediului, care are misiunea de a construi o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. În primii trei ani de activitate, 2008 - 2010, MaiMultVerde a lucrat cu peste 15.000 de voluntari, a plantat peste 500.000 de puieţi, a strâns peste 300 de tone de deşeuri, a deschis primul sistem de bike-sharing din Bucureşti, Cicloteque, a derulat mai multe campanii naţionale de informare şi educaţie şi a organizat prima gală de strângere de fonduri pentru proiecte de mediu, Gala Verde. Bugetul MaiMultVerde în primii doi ani a depăşit 2.500.000 de euro. Fondurile au fost obţinute din sponsorizări oferite de marile companii din România.