Colectaredeseuri.ro este un site care conţine în acest moment peste 5.000 de colectori acreditaţi de deşeuri, din toată ţara, cu date de contact şi adrese. Site-ul mai conţine și alte informaţii utile:
  • cum se colectează diferite tipuri de deşeuri
  • o secţiune de anunţuri de colectare de deşeuri
  • o secțiune de anunţuri de donaţii

Dacă ai prin casă obiecte pe care nu le foloseşti, poţi să le faci o poză şi să publici un anunţ pe site pentru oferirea lor gratuit, în loc să le arunci.

Dacă ai vizitat site-ul şi ţi-au plăcut ideile pe care le promovează, te invităm să te implici activ în felul următor:
  1. Desemnează un spaţiu din casă şi câteva recipiente sau pungi în care să începi să colectezi selectiv cel puţin principalele tipuri de deşeuri (hârtie, plastic, metal, sticlă). Poți chiar să începi o întreagă „aventură” pentru a descoperi cum se poate recicla fiecare tip de deşeu pe care îl produci, de la periuţă de dinţi până la obiecte de îmbrăcăminte, electronice sau materiale biodegradabile, cum se poate evita producerea unor deşeuri şi cum poţi atinge idealul numit „zero deşeuri”.
  2. Fă poze şi ia-ţi notiţe într-un jurnal, în care te invităm să povesteşti ce obstacole ai întâmpinat, ce soluţii ai găsit şi cum ai reuşit să duci la bun sfârşit misiunea de a colecta deşeurile selectiv, chiar dacă infrastructura din localitatea ta nu e neapărat favorabilă colectării selective.
  3. Fii un exemplu pentru cei din jur şi mai departe, trimite-ne povestea ta în secțiunea dedicată şi vom găsi împreună soluţii pentru ca entuziasmul pentru colectarea selectivă să cuprindă şi autorităţile publice responsabile de gestionarea corespunzătoare a deşeurilor.
Împreună cu editura Philobia, cei de la Colectaredeseuri.ro vor trimite celor mai convingători dintre voi câte un exemplar al cărţii No Impact Man de Colin Beaven, pentru şi mai multă inspiraţie.
Ai casa plină de lucruri pe care nu le mai foloseşti? Reciclează dăruind!