Cosmin Andrei Coca aleargă pentru MaiMultVerde și pentru reîmpădurirea României

Cosmin Andrei 2Cosmin Andrei Coca a ales MaiMultVerde pentru a strânge bani prin platforma Galantom. A ales să fie fundraiser pentru noi deoarece consideră că organizaţia îi împărtăşeşte principiile, precum şi dorinţa de mai multă implicare activă pentru a proteja mediul.

Pentru a vă convinge, Cosmin va alerga la Brașov Marathon 2014. Puteți face donații prin platforma Galantom, accesând pagina lui Cosmin.

Despre Cosmin Andrei

Cosmin are 34 de ani. Originar din Baia Mare, s-a stabilit acum un an în Sibiu, un loc ideal unde poate să practice în natură sporturile care îl pasionează: alergatul, mersul cu bicicleta, urcatul pe munte.

Îi place natura şi aleargă de când se ştie, dar mai serios a început acum cinci ani. De atunci, a bifat mai multe maratoane pe asfalt în România, dar şi pe cele de la Atena (în 2010, când grecii sărbătoreau 2.500 de ani de la bătălia de la Maraton), Roma şi Dusseldorf (în 2011), apoi l-a prins microbul alergatului pe munte. Aşa a putut să îmbine alergatul şi muntele şi a participat la patru ultramaratoane în România, în Munţii Bucegi, Călimani şi Gurghiu, iar în Grecia în Munţii Rodopi. În 2014, îşi propune să participe la Ultra-Trail de Mont Blanc, un traseu de 164 km care înconjoară Mont Blanc. Când nu aleargă, Cosmin merge pe bicicletă şi îşi doreşte să facă o tură cicloturistică mai lungă prin România şi în afară ţării.

Cosmin Andrei 1Dacă te uiţi pe profilul lui de Facebook, vei vedea o mulţime de fotografii cu avioane. Nu este doar o pasiune, ci chiar o profesie! Cosmin este controlor de trafic aerian la Aeroportul Internaţional din Sibiu. Oricum, are destul de mult timp liber pentru a participa la evenimente culturale şi îi place să meargă des la concerte şi alte spectacole. Bănuim că atunci când aleargă mai şi fredonează câte o melodie, pentru că un alt hobby al lui Cosmin este muzica. Sperăm că nu cântă atunci când dirijează avioane la aeroport…

Îşi doreşte să fie parte dintr-o comunitate a alergătorilor MaiMultVerde care apreciază mediul şi mişcarea într-un mediu cât mai curat şi să contribuie cât mai mult la proiectele de împădurire ale organizaţiei.

Îl puteți susține pe Cosmin în participarea lui la Brașov Marathon 2014 donând direct prin platforma Galantom.

Cosmin a declarat:

”Îmi place să alerg, să merg cu bicicleta şi să hoinăresc pe munţi. Toate aceste activităţi prefer să le fac în natură, nu în oraş, aşa că pot observa schimbările dramatice prin care trece mediul şi câtă nevoie este de intervenţia noastră. Fie că este vorba de mizeria lăsată de turişti, de tăierile de arbori, de speciile de animale afectate de tăieri, de impactul pe care îl are chiar şi activitatea mea asupra biodiversităţii, nu pot rămân impasibil. Aşa că am început să mă gândesc ce aş putea face mai mult.

A fi fundraiser pentru Asociaţia MaiMultVerde şi a ajuta la strângerea de fonduri pentru acţiunile de împădurire ale organizaţiei consider că este deja un mare pas în direcţia potrivită. Următorul ar fi chiar să particip la acţiunile de plantare împreună cu cei care mă vor susţine!

Alerg pentru ca MaiMultVerde să planteze mai mulţi copaci acolo unde este nevoie, să cureţe de gunoaie zone naturale şi să promoveze un stil de viaţă frumos şi sănătos!”

Despre nevoie de păduri noi

În condiţiile în care anual, în România, se taie peste 15 milioane de arbori, iar problemele cauzate de defrişări (alunecări de teren, inundaţii, înzăpeziri, deşertificare, poluarea aerului) apar mereu, nevoia de a împăduri este din ce în ce mai mare.

Ne dorim să continuăm proiectele de împădurire şi în anii următori, adăugând alte suprafeţe plantate la harta împăduririlor realizate de MaiMultVerde în România. Din lista pentru anul 2014 fac parte proiectul ”Păduri în  calea urgiei” desfăşurat în 4 localităţi din judeţul Buzău, C.A. Rosetti, Săpoca, Beceni şi Largu grav afectate de inundaţii (viituri), înzăpeziri, alunecări de teren şi deşertificare şi extinderea suprafeţelor plantate pe Şoseaua de centură Est (unde au fost împădurite deja 15 hectare de teren) şi la Comana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.