Forum (prima pagina)

pliante nesolicitate = hartie irosita

25 messages - 2900 views Feed-icon
Diverse afaceri isi 'fac reclama' trimitandu-ne spam fizic in cutia postala. Cantitate: cam 10kg/scara de bloc/saptamana. Efort: distributie + fiecare ia din cutia postala si da la gunoi. O solutie ar fi reciclarea, dar o solutie si mai buna ar fi prevenirea spam-ului. Din toate cataloagele lasate la mine in scara, un procent insignifiant este luat de locatari, restul ajung in cutia cu hartii care se arunca :( pentru ca nu avem infrastructura sa o reciclam usor. In alte tari se face asta - chiar si in state :) : http://www.catalogchoice.org/ Cum se poate rezolva asta? posibilitatea 1: site pe care sa te inscrii si sa fie respectat de spammeri (ca si catalog choice) posibilitatea 2: stickere pe casutele postale: vreau/nu vreau mail (mai multe tari in europa de nord) + daca ar fi sanctiuni pentru incalcare ar fi perfect Alte idei mai aveti? Ati vrea sa va implicati intr-un proiect pentru evitarea distribuirii pliantelor celor care nu le doresc?
Sunt de acord. Daca pot fi de folos, te rog sa ma anunti!
Ciao Alina, mersi mult! Ma gandesc ca primul pas e sa vorbesc la posta sa ii intreb daca astia cu pliantele au dreptul sa puna chestii la mine in cutie si daca e vreun mecanism legal existent prin care sa fie opriti.. o sa ma duc azi sa vad daca obtin ceva.
Update: am fost azi la posta. Tanti a zis ca posta nu are legatura nici cu cutia postala de la bloc, nici cu distributia de materiale publicitare. Am incercat moderat sa vorbesc cu dirigintele, dar fara succes. Dupa care la iesire am gasit un pliant cu 'direct marketing' = posta romana livreaza materiale la oameni. (http://www.posta-romana.ro/index.jsp?page=lista_preturi&c=tarrifs - postmessager) :) Concluzii: cutia postala apartine blocului sau omului de la apartamentul respectiv
Trebuie realizat un sistem intreg,pt ca nu stiu daca cei de la posta pot face ceva,exemplu pliante de la cora,vine un tip cu un rucsac plin si le baga in cutia postala,crezi ca nea mitica ala are vreo legatura cu posta?.Si eu stiu la fel,ca in tarile din europa pur si simplu pot opri trimiterea pliantelor,plus ca ar mai fi o chestie intr-o tara in care cam toata lumea de la oras are calculator plus net,de ce nu s-ar trimite pe mail?
Ciao iuli, ai dreptate, trebuie realizat un sistem care sa fie respectat.. partea 1: pentru oameni: un mod simplu de a-si spune optiunea (daca vor sa nu pliante) e cu un aptibild care se lipeste pe cutia postala. M-am intors de curand din amsterdam unde pe aproape fiecare casa/cutie postala era un aptibild d'asta. partea 2: companiile sa respecte acest lucru. Inca trebuie sa ma interesez daca e dreptul meu (sa zicem, dpdv legal) sa refuz posta nesolicitata sau nu. In orice caz, cu companiile mari se poate face o campanie de convingere (ca omul care zice ca nu vrea publicitate nu ar cumpara de la el daca-i trimite un pliant cu 'super oferta'). Si in plus ar mai putea fi un site pe care sa 'reclami' firmele care iti pun pliante desi nu vrei.. daca s-ar aduna mai multe reclamatii nu le-ar fi tocmai bine :) Revenind, da, e un proiect complex, dar beneficiile vor fi mult mai mari :) Si e nevoie de mai multi oameni ca sa-l puna in practica - de asta am scris aici pe forum, cautand si alti oameni carora le place ideea si ar vrea sa ajute sa realizam chestia asta. ;)
Contati si pe mine! Eu am luat atitudine cu privire la pliantele de pe strada, de la metrou etc, care ne sunt intinse uneori fara nici un chef de agentii astia de promovare. Pur si simplu spun: "Nu vreau, merci" si trec mai departe. De ce sa le iau, sa arunc un ochi peste ele si apoi sa le pun in cos? Mi-am instruit si prietenii in acest sens. E o problema de atitudine, nu? Daca vom fi mai multi, poate ca acest gen de marketing o sa dispara. Va saluta un nou membru pus pe treaba!
din pacate nu e suficient sa le refuzi. si eu le refuz pe cele care imi sunt intinse pe strada, iar pe cele de la bloc (inclusiv cele aruncate de vecini in cosul de gunoi) le strang, le adun la mine acasa si apoi la centrul de reciclare cu ele. problema e ca cei care impart pliante au un anumit numar de distribuit si in loc sa se intoarca cu cele neimpartite la firma pentru care lucreaza, le arunca sau le lasa pur si simplu undeva. ei pleaca fericiti acasa ca au scapat de pliante, firma e multumita de publicitatea "intensa" facuta. ar fi minunat un sistem, o intelegere intre parti, si eu sunt pentru.
eu le iau(pt miss007ro)...si stii de ce?pentru ca eu le strang si le duc la reciclat...macar stiu ca ajung la locul potrivit...asa daca le ia unu care nu il interseaza ba il arunca pe jos ba la cos,de fiecare data cand vin de afara trebuie sa aduc ceva de reciclat,e inevitabil pt ca hartii sunt PESTE TOT
Ciao fetele, ma bucur ca ati scris in threadul hartiei (ne)irosite! intr-adevar, 'distribuitorii' sunt o problema - dar cum o putem rezolva? mi se pare buna abordarea lui miss007 - dar intr-adevar, daca hartiile ramase sunt aruncate scopul neirosirii nu este atins. Pe de alta parte, luand hartiile respective (ca sa le reciclezi) nu cumva incurajam 'distributia'? ce am putea face pentru asta? un site de protest in care sa se inscrie cei care nu vor pliante? o campanie in care sa filmam un punct de 'distributie' si felul in care oamenii arunca hartiile dupa ce arunca privirea pe ele? un clip in care cineva se uita la hartie si o da inapoi distribuitorului daca nu ii trebuie sa o ia cu el? :D (eu asa fac :D) un clip despre marketing mai destept decat cel asa-zis "direct"?