Pe 23 martie s-a dat startul celei de-a treia ediţii a caravanei educaţionale de film eco, Guerilla Verde.

Pe 24 martie, caravana a ajuns la Piteşti pentru o primă zi de proiecţii ale filmelor „An Inconvenient Truth” pentru studenti si „Ice Age 2” pentru elevii de şcoală generală.  Cei peste 700 de tineri prezenţi în sala Aulei Universităţii Constantin Brâncoveanu din Piteşti, au participat şi la  dezbateri pornind de la mesajul filmului şi au fost încurajaţi să spună ce tip de activităţi pentru protecţia mediului îşi propun să aibă în fiecare zi.

Caravana de film eco se va opri în următoarele oraşe, timp de o zi, zi în care se va putea participa la proiecţii de film şi dezbateri: Bucureşti (23 şi 30 martie), Piteşti (24 martie), Ploieşti (25 martie), Galaţi (26 martie), Brăila (29 martie) şi Constanţa (30 martie).

Proiectul se adresează mai ales tinerilor, iar proiecţiile vor avea loc în săli ale caselor de cultură, dar şi în săli ale universităţilor şi liceelor aflate pe traseul caravanei. În cadrul proiecţiilor, tinerii vor avea ocazia să participe la dezbateri în prezenta partenerilor ONG şi reprezentanţilor companiilor partenere implicate activ în protecţia mediului.

Caravana Guerilla Verde foloseşte filmul ca metodă alternativă de a transmite informaţii cu scopul de a motiva tinerii să protejeze mediul şi sa se implice activ în actiuni de protecţia mediului.

Tinerii sunt invitaţi să participe şi la concursul foto-video Ecopaparazzi. Cei care doresc să participe trebuie să surprindă imagini de pe stradă, de la şcoală/liceu, din campus sau imagini din călătoriile lor care să reflecte modul în care comunităţile locale respectă sau NU mediul înconjurător şi apoi să înscrie materialele între 23 martie – 23 aprilie pe adresa de mail contact@guerillaverde.ro împreună cu datele complete (nume, vârstă, adresă, telefon şi e-mail).

Mai multe despre concurs şi premii poţi afla de pe www.guerillaverde.ro.