Dacă mergeți la festivalul de animație Anim’est, aveți șansa să vedeți pe ecranul mare și clipurile din programul Lecția de prim ajutor, marți – 6 octombrie, de la ora 18, la Re:Animation Hub din Bd. Carol 53. Vino alături de noi să le comentezi și să afli mai multe despre modul în care au fost produse, dar și despre programul nostru de educație.

Programul Lecția de prim ajutor, inițiat în urmă cu patru ani de Asociația MaiMultVerde și NN Asigurări de Viață în parteneriat cu SMURD, sprijină românii să învețe tehnici de prim ajutor într-o manieră practică, accesibilă oricând și de pe orice dispozitiv, printr-o serie de clipuri video online. Primul video a fost lansat în luna iunie, iar seria a fost finalizată în septembrie 2015.

Peste un milion de români au urmărit până în prezent cele cinci animații disponibile pe platforma www.lecțiadeprimajutor.ro, pe YouTube și pe pagina de Facebook a programului.

Aceste animații prezintă informații utile în situații de urgență, precum:

Ce trebuie să conțină trusa de prim ajutor

Ce spunem când sunăm la 112

Ce măsuri de siguranță să îți iei când acorzi primul ajutor

Ce metode alternative ai la îndemână pentru acordarea primului ajutor

Cum se utilizează corect defibrilatorul

Animațiile au fost realizate de OnScreen, pe baza scenariilor scrise de Semida Durigă, copywriter independent, brand consultant și trainer, și produse de actorul și regizorul Vladimir Drăghia.