Într-o singură zi, România face curăţenie generală! Sâmbătă, 25 septembrie 2010, eşti aşteptat la cel mai mare proiect de implicare socială organizat până în prezent în România al cărui scop este strângerea mormanelor de gunoi create de noi şi semenii noştri în natură.

Inspirat din iniţiativa Estoniei din 3 mai 2008, când 50.000 de voluntari au luat parte la ziua de curăţenie generală, “Let’s do it, Romania!” se bazează pe sprijinul întregii societăţi civile, de la autorităţi centrale şi locale, companii, ONG-uri, furnizori de spaţiu media, persoane publice, furnizori de servicii şi până la publicul larg.

Dacă eşti dispus să pui umărul la „strângere”, tot ce trebuie să faci este să accesezi http://www.letsdoitromania.ro, să completezi formularul de înscriere şi să optezi pentru una din poziţiile: coordonare locală, ca voluntar pentru procesul de cartare şi/sau pentru Ziua de Curăţenie Naţională.

În prezent proiectul se află în faza de cartare, adică în faza de identificare a mormanelor de gunoi, caracterizarea lor şi transmiterea coordonatelor geografice ale acestora, în vederea creării unei hărţi digitale cu punctele respective pentru ca voluntarii care le vor aduna să ştie de unde să le ia.

Implică-te şi tu în proiectul de curăţenie naţională din 25 septembrie, iar până atunci, alături de ceilalţi voluntari creează „harta deşeurilor”!

:: mai multe detalii aici