LexMedia a devenit o companie eco-responsabilă prin soluția de calcul de pe site-ul Asociaţiei MaiMultVerde. Calculatorul este un instrument dezvoltat de Carbon Solutions Global şi a fost pus la dispoziţia celor interesaţi să calculeze impactul pe care îl au activităţile lor zilnice asupra mediului şi să îl compenseze.

În luna ianuarie 2014, compania Lex Media a adoptat o politică carbon neutră şi şi-a compensat parţial amprenta de carbon aferentă anului 2013. În urma calculului efectuat, s-au retras cinci tone de dioxid de carbon din Proiectul eolian Hebei Yuxian Wind implementat în China, în urmă căruia sunt estimate a fi reduse 111 tone de CO2 din emisiile anuale de carbon.

Procedurile de calcul ale amprentei de carbon şi transparenţa retragerii acestui certificat au fost verificate de către organismul internaţional de certificare Bureau Veritas. Prin susţinerea acestui proiect verde, Lex Media face acum parte dintre companiile conduse de acei antreprenori cu viziune, care aleg să compenseze emisiile nocive produse şi care oferă un exemplu de responsabilitate socială atât în domeniul soluţiilor de IT, cât şi pentru toate companiile din România care încă nu au luat în considerare protejarea mediului înconjurător.

Lex Media este o companie de web hosting, cu o gama largă de produse şi servicii de specialitate, precum înregistrare şi verificare domenii online, certificate SSL, servere virtuale şi dedicate, precum şi licenţe de specialitate.