„Luna plantării arborilor” trezește România la viața verde

Plantare de primavara George Hari PopescuEste „Luna plantării arborilor” și întreaga țară pare că a fost cuprinsă de frenezia plantării puieților.

Chiar de Ziua Internațională a Pădurii, Asociația MaiMultVerde, alături de voluntarii săi și de Saint-Gobain Rigips, a plantat 5.000 de puieți în Parcul Natural Comana.

Vești despre plantările care vor continua până în 15 aprilie vin din toată țara.

Iată câteva dintre aceste inițiative.


Cluj-Napoca

Primăria municipiului Cluj-Napoca organizează, în perioada 30 martie – 3 aprilie 2015, acţiunea anuală de plantare de arbori pe Bulevardul Muncii – „Pădurea Clujenilor”, anunţă municipalitatea clujeană.

Potrivit acesteia, acţiunea face parte din proiectul multianual al municipalităţii, demarat în 2009, de a împăduri zonele din partea industrială de nord a oraşului. La fel ca şi în anii precedenţi, Primăria Cluj-Napoca va planta 10.000 de arbori, alături de voluntari din mai multe sectoare de activitate.

Citiți detalii despre această acțiune.


Vâlcea

Startul Campaniei „ Luna plantării arborilor” (15 martie-15 aprilie) a fost dat pe raza Ocolului Silvic Stoiceni, din cadrul Direcţiei Silvice Vâlcea, în comuna Nicolae Bălcescu, pe o suprafaţă de teren ce aparţine muzeului memorial cu acelaşi nume. Campania de împădurire se desfăşoară în perioada 17 martie-15 aprilie 2015 în zonele unde s-a defrişat recent, pe raza celor nouă ocoale silvice din Băbeni, Bălceşti, Călimăneşti, Drăgăşani, Horezu, Râmnicu Vâlcea, Romani, Stoiceni şi Voineasa.

Citiți detalii despre această acțiune.


Botoșani

Pentru acest an, Direcţia Silvică şi-a propus să împădurească integral 140 de hectare din sarcina anuală de 148 de hectare şi să completeze suprafeţe mai vechi consolidări), pe o suprafață totală de 68 hectare. Până acum au fost plantate deja 45 de hectare, ceea ce reprezintă aproximativ 30% din suprafața programată. Peste 30 de lucrători ai instituției s-au deplasat la Oneaga, unde au sădit câțiva puieți de gorun și paltin.

Citiți detalii despre această acțiune.


În Bihor, mai ușor…

Luna Plantării Arborilor (LPA) a debutat cu stângul în Bihor. Direcţia Silvică se plânge că, în 16 martie, la Hidisel, „nu au fost amatori care să participe la o acţiune de plantare în fond forestier”. Doar că aceeaşi instituţie nici nu s-a strofocat prea mult în vederea promovării din timp a acţiunii. Chiar şi programul LPA din acest an a ajuns în căsuţele electronice ale presei locale în cursul zilei de miercuri, 18 martie, la „numai” două zile de la debutul manifestărilor. În primăvara acestui an se doreşte regenerarea unei suprafeţe de 366,08 de hectare în Bihor. Dintre ele, 273,26 ha ar fi regenerări naturale, iar 92,82 ha sunt prevăzute pentru împăduriri.

Citiți detalii despre această acțiune.


Romsilva are planuri mari

Romsilva îşi propune să împădurească 4.020 de hectare şi să execute lucrări de regenerare a pădurilor pe alte 6.880 de hectare, folosind peste 30 de milioane de puieţi, în timpul campaniei de primăvară, anunţă regia. În campania de primăvară se vor executa lucrări de regenerare a pădurilor pe suprafaţa de 10.900 de hectare: 6.880 ha regenerări naturale şi 4.020 ha împăduriri. Se vor mai executa lucrări de completări pe 2.343 ha (din care 207 ha în teren degradat) şi lucrări de refacere a culturilor calamitate pe 162 ha.

În ceea ce priveşte regenerările naturale prevăzute în campania de primăvară, suprafeţe mari se regăsesc în fondul forestier din zonele montane, de dealuri şi coline: Caraş – Severin – 982 ha, Suceava – 500 ha, Bacău – 494 ha, Maramureş – 365 ha, Mureş – 326 ha, Vaslui – 349 ha.

Citiți detalii despre această acțiune.


Maramureș

Peste 280 de ha de pădure vor fi împădurite integral şi alte aproape 50 ha vor fi completate cu puieţi, în cadrul activităţilor prilejuite de “Luna plantării arborilor”. Direcţia Silvică Maramureş a început deja acţiunile de plantare a puieților în zonele mai joase ale judeţului, urmând că acţiunea să continue atunci când solul se va dezgheţa, în zonele de munte mai înalte.

Mai mulţi angajaţi ai Direcţiei Silvice s-au deplasat la Ocolul Silvic Şomcuţa Mare, în zona Fersig, pentru a planta arbori. Angajaţii direcţiei au fost ajutaţi de mai mulţi muncitori care, la sfârşitul zilei, au fost recompensaţi financiar pentru truda lor.

Citiți detalii despre această acțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.