ACTUALIZARE

Termenul de votare publică s-a prelungit pînă în 31 iulie. Autentificați-vă prin Facebook și votați mediul, dar și cele două arii propuse:

  1. Promovăm un stil de viață sustenabil
  2. Educație pentru un viitor verde

Romtelecom și Cosmote România lansează TEIMPLICI.RO, prima platformă-referendum de responsabilitate corporativă care permite românilor să voteze și să stabilească prioritățile în domeniu. Asociația MaiMultVerde este printre primele instituții partenere ale acestei inițiative.

Teimplici.ro își propune să stea la baza unei comunități online destinate tuturor celor interesați de viitorul societății în care trăiesc. Fie că este vorba de organizații non-profit, grupuri de inițiativă sau cetățeni cu spirit civic, aceștia sunt invitați să voteze pe teimplici.ro direcțiile pe care le consideră prioritare și în care pot fi dezvoltate proiecte concrete.

Cele șase direcții majore pentru dezvoltarea de proiecte, disponibile pe teimplici.ro, sunt:

  1. educație
  2. sănătate
  3. protecție socială
  4. mediu
  5. dezvoltare
  6. inovație pentru societate

În perioada 3 iunie – 30 iunie, orice persoană sau entitate juridică poate susține pe teimplici.ro oricare dintre direcțiile de implicare propuse, adăugând comentarii sau arii noi de interes și promovându-le deschis în comunitate.

Printre primii membri activi ai comunității teimplici.ro și interlocutori valoroși de dialog se mai numără organizații precum:

Lista rămâne deschisă, orice organizație putându-se alătura comunității teimplici.ro prin susținerea temelor relevante pentru activitatea lor.

Comunitatea va continua să se dezvolte și după afișarea rezultatelor “referendum-ului”. Pe baza opțiunilor exprimate de public, platforma va intra într-o nouă fază, aceea de strângere de proiecte care să poată fi ulterior dezvoltate și susținute de mediul privat. Comunitatea online va juca un rol important în selectarea celor mai relevante și presante proiecte și în promovarea acestora în vederea finanțării. Detaliile referitoare la mecanismul de susținere și selecție efectivă a proiectelor vor fi făcute publice la finalul primei etape, dupa 30 iunie 2014.

Pentru mai multe informații despre proiect și despre cum poți participa la “referendum”, accesați secțiunea Implică-te.