Când am început inițiativa Magazinului Online MaiMultVerde, ne-am gândit la efectele pozitive pe care le au cumpărăturile caritabile, în mod particular atunci când fondurile sunt redirecționate către protecția mediului –  către plantările voluntarilor noștri, în cazul de față. O privim ca pe o inițiativă sustenabilă și sperăm că, în timp, va crea reflexul responsabil al cumpărătorului care lasă ceva în urma satisfacerii propriilor nevoi.

Am aflat de curând că inițiativele de acest gen au și efectul pozitiv indirect de a susține munca voluntară benevolă, pentru o cauză, în ciuda ‘sclaviei moderne‘ cu care se confruntă societatea noastră. Pe scurt, e vorba de produsele pe care le consumăm și de cei exploatați pentru producerea lor:


Mai sus sunt prezentate efectele consumului asupra celor care muncesc pentru crearea bijuteriilor sau hainelor pe care le cumperi din magazinele obișnuite. În urma survey-ului pe care l-am realizat pentru un bucureștean cu vârsta de 28 de ani, cu un consum mediu de produse uzuale și un stil de viață activ, am aflat că 74 de alți oameni din diferite zone sărace ale lumii lucrează sub norme acceptabile.

Te invităm să-ți calculezi și tu amprenta sclaviei moderne și să ne spui în comentarii câți sclavi lucrează pentru tine…

Reflectăm atât la calitatea vieții acestor oameni exploatați, cât și la impactul asupra mediului pe care îl au produsele de serie create de ei. De aceea, vă încurajăm din nou să alegeți produsele eco, din materiale biodegradabile și refolosibile, să faceți cumpărături caritabile și să vă informați asupra a ceea ce cumpărați.

Cu speranța că, fiind implicați la nivel personal, putem consuma fără efecte adverse, vă urăm cumpărături responsabile!

:: calculează-ți impactul pe slaveryfootprint.org