Primul Centru de Colectare a uleiului alimentar uzat din țară!

oli

S-a înființat primul Centru de Colectare Ulei Uzat Alimentar si Grasimi Uzate Alimentare din România!

Proiectul „OLI” vine în sprijinul cetățenilor bucureșteni, oferind servicii de colectare, manipulare și transport gratuit a deșeurilor de ulei uzat alimentar și grăsimi uzate alimentare.

Societatea STOEHR MINERAL&VEGETAL Oil S.R.L. pune la dispoziția beneficiarilor recipientele adecvate de stocare temporară și transportul deșeurilor de Ulei Uzat Alimentar și Grăsimi Uzate Alimentare în funcție de necesități cu capacități cuprinse între 24 – 1000 litri. Recipientele pline cu ulei uzat , vor fi preluate de către lucrătorii specializați săptămânal, lunar sau în baza unui grafic stabilit între părți, și transportate către depozitul final.

Cine poate beneficia de aceste servicii ?

  • asociațiile de locatari
  • cantine sociale
  • aziluri de batrini
  • gradinițe
  • instituții de invatamant
  • centre de detenție
  • unități militare
  • cămine studențești
  • ONG-uri non profit

Ce fel de ulei sau grăsimi se pot colecta ?

  • Ulei alimentar uzat, folosit de floarea soarelui
  • Ulei alimentar uzat, folosit de palmier
  • Ulei vegetal uzat, folosit de rapiță
  • Ulei vegetal uzat, folosit de soia
  • Ulei vegetal uzat, folosit de măsline

u1eiuzatDeşeurile de grăsimi și ulei alimentar nu numai că dăunează mediului inconjurator și omului, dar depunerea acestora pe pereții sistemului de canalizare provoacă obturari regulate, efecte urât mirositoare, coroziune mai rapida și au influență negativă asupra funcționării instalațiilor , stațiilor de pompare și epurare a apelor uzate , ajungindu-se la blocarea și distrugerea acestora.

Frecvența de curățire și întreținere a stațiilor de epurare, pompare, instalațiilor și sistemul de canalizare este de cinci ori mai mare decât ciclul normal. Aceasta duce la o creștere enormă a costurilor comunitare. Eliminarea acestor efecte nefavorabile este posibilă dacă acest tip de deșeuri este colectat selectiv, tratat , filtrat și reintrodus în circuitul economic sub altă formă.

:: găsiți aici adresa de contact a colectorului STOEHR MINERAL&VEGETAL Oil S.R.L.

:: sursa >> colectareuleiuzat.ro

10 răspunsuri

  1. nu se reintorduce in circuitul alimentar, in general prin reciclare se obtine altceva decat produsul reciclat, nici din deseurile de tip PET reciclat nu se pot obtine tot PETuri. In alte tari, din uleiul reciclat se poate face combustibil bio-diesel pentru masini eco, nu stiu exact daca e si cazul acestui centru din Bucuresti. O alta metoda este eliminarea totala prin metode care nu mai fac ca degradarea deseului sa fie periculoasa pentru mediu.

  2. In Europa, de aproximativ 30 de ani se duce lupta pentru colectarea si prelucrarea acestor deseuri. Prima piata de preluare a uleiului uzat a fost industria de furaje, dar din cauza fricii de dioxin in industria de prelucrare a furajelor nu se mai utilizeaza acest deseu de aproximativ un deceniu. Din anul 2006 s-a interzis legal ca uleiurile uzate sa fie amestecate in furaje. marea parte a uleiului trebuia sa fie folosita in industrie (la vopsele, chituri, izolator pentru formele din turnatorii, asfalt , biodesel).introducerea deseurilor de uleiuluzat alimentar si grasimilor animale uzate in industria alimentara sint interzise cu desavarsire de lege !!!!

  3. Stimate domn
    O SOLUTIE PROFITABILA PENTRU ULEIUL VEGETAL UZAT/
    VA TRANSMITEM ALATURAT O OFERTA DE PRET SI IMAGINI PENTRU INSTALATII DE PRODUCTIE BIODIESEL DE CAPACITATI MICI 100-1000 L/24H , ALIMENTATE LA 220V SAU 380 V .
    SUNT DE DIMENSIUNI MICI , MONOBLOC ,
    SUNT FOARTE FIABILE SI POT FOLOSI SI ULEIURI RECICLATE DE LA FAST-FOOD-URI.
    INSTALATIA DIN IMAGINE ESTE PENTRU CONSTANTA SI VA FI LIVRATA SAPTAMANA VIITOARE.
    CONTINE SI INSTALATIA DE RECICLARE ULEI .
    instalatii biodiesel 100-1000 l , complete la schimb
    oferim instalatii procesare biodiesel , capacitati 100-1000 litri/24 h la schimb cu seminte de floarea soarelui sau rapita.
    istalatiile cuprind : reactorul,premixul, sistemul de control automat al temperaturii , sistemul de spalare uscata a biodieselului cu filtre de rasini schimbatoare de ioni , sistemul de filtrare finala , pompe , tevi robineti fitinguri.
    alimentare la tensiunea de 220 vsau 380v.
    Putere electrica mica.dimensiuni reduse.
    In atasament fotografii ale acestor instalatii de procesare biodiesel
    Conditie:plata in lei sau la schimb cu seminte de foarea soarelui sau rapita
    Pret: negociabil
    0ferim prese si sisteme de presare rapita , floarea soarelui ,etc pentru obtinerea uleiurilor vegetale pentru biodiesel
    Contact: biocom
    Telefon: 0749391142
    PENTRU CA NE PASA DE NATURA VIZITATI www: BIODIESELCOM.RO SI www:BIOCOM.BIZOO.RO
    Email:biodiselcom002@yahoo.com

  4. buna ziua ,am citit si eu relatarile facute , dar va intreb :
    ce firma se ocupa cu reciclarea uleiului vegetal ars de la populatie,deoarece eu nu am auzit inca de asa ceva .
    sunt de acord cu acest proiect dar sun tare sceptic in privinta colectarii si transformarii/ rafinarii acestuia .nimeni nu spune nimic pe aceasta tema ,de pilda revin cu intrebarea CINE IL RAFINEAZA sau il transform in biocombustibil ,ca a incercat cineva si la noi in tara dar sa lasat pagubas acum vreo 2 ani ,stire fost publicat la TV la viata satului si pe discovery .
    Daca aveti cunostinte exacte contactatima ,poate cine stie vom deschide o campanie mai mare de educare a populatiei in aceasta directie .
    adresa de contact Email : neluburciu@yahoo.com
    multumesc

  5. Buna ziua ,as dori sa ma implic in acest proiect si anume sa colectionez uleiul folosit de la persoanele fizice de la mine din oras dar in acelasi timp sa castig si ceva bani din treaba asta,as vrea sa primesc un raspuns din partea dumneavoastra si in acelasi timp si sa-mi dati tot concursul (ce acte trebuie sa fac,pret pe litru ulei uzat si alte detali tehnice).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.