Aproximativ 80% din populaţia care are la dispoziţie infrastructura necesară colectării selective a deşeurilor, depune selectiv deşeurile de ambalaje, conform unui studiu realizat de IMAS cu sprijinul Eco Rom Ambalaje S.A. şi aportul financiar al companiei Coca-Cola HBC. Studiul a fost realizat în 10 localităţi din România în arealurile unde Eco-Rom Ambalaje S.A. a sprijinit realizarea de servicii de colectare selectivă a deşeurilor de ambalaje.

Sondajul arată că anul trecut, românii au depus selectiv cu 60% mai multe deşeuri de ambalaje care au ajuns la reciclare, comparativ cu anul 2009. În plus, infrastructura de colectare selectivă s-a marit cu 50%, astfel încât in acest moment peste 4 milioane de români au acces la containerele albastre,
verzi şi galbene.

Rezultatele bune ale statisticilor privind colectarea selectivă a deşeurilor se datorează eforturilor companiilor, ONG-urilor, autorităţilor şi mai ales schimbării percepţiei românilor asupra reciclării şi beneficiilor acesteia.

MaiMultVerde susţine colectarea selectivă, reciclarea şi încearcă să creeze un sistem de colectare selectivă normal şi funcţional în România prin proiectul ”Viaţa după Colectare”.

Eco-Rom Ambalaje a depăşit cantitatea de deşeuri de ambalaje reciclată şi impusă de legislaţie – pentru toţi clienţii săi – de 48% – ajungand la 53,7%. Datele pot fi relevante şi la nivel naţional luând în considerare statistica Administraţiei Fondului de Mediu: 78% din cantitatea de deşeuri de ambalaje reciclată,
raportată de autorităţi, este realizată de Eco-Rom Ambalaje.

:: citeşte mai multe din Raportul Anual 2010 al EcoRom