Sâmbătă seara, de la 20:30 ora locală, 125 de ţări au stins, rând pe rând, luminile în mod simbolic, dedicând o oră Pământului şi resurselor pe care acesta ni le oferă, de mii de ani. România s-a angajat mai mult decât oricând în campania globală, dovadă fiind zecile de evenimente organizate în ţară, numărul impresionant de clădiri care au stins luminile, miile de susţinători de pe platformele sociale şi care s-au înscris pe site-ul campaniei, dar şi sutele de mesaje de susţinere postate pe site-ul www.earth-hour.ro. În toate colţurile ţării, zeci de evenimente au reunit mii de oameni care au înţeles mesajul campaniei şi au dorit să se alăture sutelor de milioane de oameni din toată lumea care au sprijinit campania iniţiată de WWF.

În România, 37 de oraşe s-au alăturat iniţiativei şi au stins luminile. Lor li s-au alăturat zeci de companii care au acceptat provocarea de a-şi lăsa sediile în întuneric pentru oră şi a face un gest mic pentru salvarea planetei.

”Participarea la Earth Hour anul acesta este una fără precedent. Faptul că Palatul Parlamentului, una dintre cele mai mari clădiri din lume, s-a cufundat în întuneric timp de o oră alături de Turnul Eiffel, de Piramidele din Egipt şi de alte sute de monumente simbolice din întreaga lume, arată o mare implicare a României în campania globală. Stingerea luminilor de Earth Hour nu duce la economisirea unor cantităţi semnificative de energie, nu acesta este obiectivul principal al campaniei, ci transmiterea unui mesaj puternic şi pozitiv privind responsabilitatea noastră, mesaj capturat în imagini din toată lumea, inclusiv din România”, a declarat Andreas Beckmann, Directorul regional WWF Programul Dunăre-Carpaţi.

Foto: Ştefan Angelescu

Vezi fotografii şi comunicatul de presă aici.
Sursa: WWF Romania