Project Description

Am sărbătorit cu mare drag, pe 7 iunie 2011, trei ani de proiecte de mediu MaiMultVerde și implicare în comunitate alături de copiii de la Centrul de Plasament “Robin Hood”, amplasat într-o zonă gri din cartierul Apărătorii Patriei, într-un fost cămin al liceului IMGB. Ne-am dorit ca, de ziua noastră, să facem la rândul nostru un cadou unor copii care zâmbesc mai rar decât ceilalți.

Cabral-si-copiii-din-Centrul-Robin-Hood_foto-Vlad-Basca

MaiMultVerde a ales tema aniversară ”Un an bun se sărbătoreşte cu o faptă bună”. Voluntarii şi prietenii organizaţiei au amenajat spaţiul verde din curtea centrului, au construit un foişor, iar seara au sărbătorit alături de cei 40 de copii şi tineri din centru.  Aceste acţiuni au fost realizate cu sprijinul a peste 30 de voluntari şi susţinători care au răspuns apelului MaiMultVerde şi au venit în timpul zilei pentru a oferi o mână de ajutor copiilor instituţionalizaţi din centrul de Plasament ”Robin Hood”.

Amalia Enache planteaza flori in curtea centrului Robin Hood_foto Vlad Basca

Dragoş Bucurenci şi echipa MaiMultVerde i-au avut alături pe Amalia Enache şi Corina Caragea (Pro TV), Adela Popescu, Radu Vâlcan, Laura Cosoi şi Dana Rogoz (Acasă TV), Elena Udrea, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Mihai Constantin Atănăsoaei, Prefectul Capitalei, Sulfina Barbu (Preşedintele Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic din Camera Deputaţilor), Raluca Lăzăruţ, Mihaela Călin, Alexandra Bădoi, Gianina Varga, Gabriela Vrânceanu-Firea, Andreea Berecleanu şi Andreea Perju (Antena 1), Lucian Mândruţă (Antena 2), Radu Naum (B1TV), Amalia Năstase, Giulia Anghelescu şi Marian Soci (Radio 21), Bianca Voicu (GSP TV), Malvina Cservenschi (TVR1), Liana şi Cosmin Alexandru, Adina Buzatu, Maria Dinulescu, Dorian Boguţă, Laura Belecciu, precum şi voluntari şi prieteni ai organizaţiei.

Alex Velea, Smiley și Adrian Ţuţu, câştigătorul concursului ”Românii au talent” de la Pro TV, au susținut un concert pentru cei 40 de copii și tineri ai Centrului de Plasament “Robin Hood” și pentru invitații prezenți.

Smiley da autografe copiilor de la Centrul Robin Hood

Invitaţii la eveniment au adus cadouri pentru copii rechizite, haine şi încălţăminte, produse de iginenă personală, calculatoare, masă de ping pong etc.

Cu aceeași ocazie, Dragoș Bucurenci, președintele Asociației MaiMultVerde, a anunțat că a fost admis la Graduate Business School a Universității Stanford. Programul de MBA oferit de această școală are cel mai mare număr de candidați pe loc de studiu din întreaga lume. Dragoș se va muta în Palo Alto (California, SUA) pentru următorii doi ani. Din toamnă, Doru Mitrana, directorul executiv al MaiMultVerde, va fi noul președinte al Asociației.

Dragoş Bucurenci şi Doru Mitrana au prezentat rezultatele celui de-al treilea an de existenţă al MaiMultVerde, pe care le puteţi consulta pe larg în Raportul Anual 2010:

  • 3.228 de voluntari implicaţi în proiecte,
  • 71.587 de puieţi plantaţi,
  • 21,40 tone de gunoi adunat
  • deschiderea a două noi centre Cicloteque şi 52,52 tone de emisii de CO2 reduse din atmosferă,

În 2010, bugetul Asociaţiei MaiMultVerde a fost de 812,176 euro. Proiectele Asociaţiei MaiMultVerde au fost susţinute de Raiffeisen Bank, Coca-Cola HBC România, UniCredit Ţiriac Bank, Heineken România, Petrom, Grupul CEZ, Fundaţia Vodafone România, Ernst&Young, BCR, Cosmote România şi Ambasada Franţei.

Ce rezultate am obţinut în 2010 şi în cei trei ani de la înfiinţarea Asociaţiei MaiMultVerde:


Ce am făcut 2010 2008-2010
Finanţări 812.176 euro 2.686.688 euro
Puieţi plantaţi 71.587 455.287
Tone de gunoi adunate 21,40 274,40
Voluntari activi 3.288 14.613
Tone emisii de CO2 reduse 52,52 111,52
Menţiuni media (online şi offline) 1.844 3.962

Bucuria copiilor n-ar fi fost posibilă fără sprijinul partenerilor evenimentului de ieri, Fundaţia Vodafone România, BNP Paribas, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), Raiffeisen Bank, Coca-Cola HBC România, Violeta’s Vintage Kitchen şi MyPoster.

De asemenea, le mulţumim şi celor care au adus zâmbete pe chipul copiilor prin cadourile pe care le-au făcut. Mihaela Rădulescu le-a trimis copiilor haine de la magazinul „Picioru’ Gras”, Mars România le-a îndulcit zilele cu batoane de ciocolată, McDonald’s le-a făcut cadou un Happy Meal la oricare dintre restaurantele lor, Colgate-Palmolive şi Office Comfort le-au trimis produse de igienă, KDO.ro a donat bulbi de irişi pentru a înveseli priveliştea către curtea centrului, Hospice „Casa Speranței” la donat două mese de fussball, iar Violeta’s Vintage Kitchen o masă de ping-pong, şi nu în ultimul rând Marcel Pană şi Dana-Laura Olteanu, de la Căsuţe Kalman, care le-au construit copiilor foişorul din curte.

Încă de când am înfiinţat MaiMultVerde mi-am propus să construiesc o organizaţie care să-mi supravieţuiască. N-am nicio îndoială că oamenii de la MaiMultVerde se vor descurca admirabil şi în lipsa mea. Nu mă despart cu adevărat de ei pentru că ne-am îndeplinit împreună cele mai frumoase vise, iar asta leagă oamenii pe viaţă.”  a spus Dragoş Bucurenci, Preşedinte MaiMultVerde.

Când totul se schimbă în jur, priorită ile par a fi mereu altele, iar crizele de toate felurile nu se mai termină, când tot ce faci pare un număr de jonglerie în care încerci în fiecare zi să ii în aer tot mai multe mingi, iar din jur i se aruncă mereu altele i Pagina 2 din 3 altele, nu po i să nu te întrebi dacă nu cumva e ceva în neregulă cu tine, dacă nu e ti tu baba care se piaptănă când ara arde, iar planeta se scufundă. Când însă vezi reac iile participan ilor la proiecte, dorin a crescândă de a ajuta, de a schimba ceva prin for e proprii, când vezi sute de voluntari la o ac iune de plantare sau de cură enie, centrele Cicloteque luate cu asalt încă de la deschidere, copiii dând năvală, veseli, în parcurile proaspăt amenajate pentru ei pe foste maidane, când vezi statisticile ce indică o cre tere considerabilă a voluntariatului în România, când vezi că tirile despre mediu au devenit ceva obi nuit, iar colectarea selectivă i comportamentul eco au tot mai mul i adep i… atunci toate semnele de întrebare dispar, zâmbetul îi revine pe faţă şi încrederea în suflet, inspiri adânc şi mergi mai departe, făcând fapte bune.”a declarat Doru Mitrana, Director executiv MaiMultVerde

Mulţumim tuturor oaspeților, fiincă prezența fiecăruia dintre ei a însemnat enorm pentru noi şi cei mici, și îi așteptăm cu drag la proiectele viitoare ale MaiMultVerde.

Mulţumim mult sponsorilor care ne-au susţinut şi fără de care nu am fi putut înfăptui multe lucruri minunate pentru protecţia mediului în 2010: Raiffeisen Bank, Coca-Cola HBC România, UniCredit Ţiriac Bank, Heineken România, Petrom, Fundaţia Vodafone România, CEZ Group, Ernst&Young, Cosmote România, BCR, Ambasada Franţei. Mulţumiri partenerilor Toyota România şi Cardinal Motors, GfK România, ALPAB, Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti, EuroMiniStorage, Universitatea din Bucuresti, Rainbow, Carrefour, Emgels.

>> citeşte mai multe din Comunicatul de Presă

>> vezi mai multe fotografii pe Flickr şi Facebook MaiMultVerde