Publicații

Studiu privind prezența materialelor plastice în apele Dunării, pe teritoriul României

Este cel mai extins studiu de acest fel efectuat în țara noastră până în prezent, fiind realizat pe parcursul a cinci sezoane, în perioada primăvară-iarnă 2022 și primăvară 2023, în trei secțiuni pe traseul românesc al Dunării: Moldova Veche (km 23 după intrarea pe teritoriul României), Gruia (în aval de Porțile de Fier II) și Isaccea (după ultimul afluent – râul Prut, înainte de Delta Dunării). Potrivit studiului, sectorul românesc al Dunării transportă anual, în medie, 48,5 tone de microplastic și 48 tone de macroplastic.

Introducere în educația de mediu

Materialul de față are ca scop conștientizarea celor mai mari probleme de mediu cu care ne confruntăm acum la nivel global și local și cunoașterea căilor prin care, pas cu pas, putem tempera consecințele nefaste atrase de încercările omenirii de a ieși în afara ecosistemelor, pentru a ne putea împăca, pe viitor, cu natura.

Ghid de plantare

Pentru a avea la îndemână Ghidul de plantare, descarcă-l de mai jos.

Ghid de colectare separată

Colectarea separată a deșeurilor a devenit obligatorie începând cu 1 iulie 2019. Hai să vedem cum se face! – preluare text declic.ro.

Voluntar la început de drum

Descarcă fișierele PDF de mai jos.

a) fișa de voluntariat: Intră să vezi cum ar trebui să arate și ce conține o fișă de voluntariat.

b) fișa de protectie: Instruirea colectivă privind securitatea și sănătatea în muncă în activitatea de voluntariat este esențială! Tu semenzi fișa de protecție înaintea acțiunilor la care participi?

c) regulament general pentru participarea la acțiuni de voluntariat: Ți-am pregătit câteva sfaturi utile de care trebuie să ții cont înainte de a participa la o acțiune de voluntariat. Succes!

d) contract de voluntariat: Chiar dacă este vorba despre voluntariat, trebuie neapărat să ai un contract semnat atunci când îti alegi urmatoarea activitate. Avem un exemplu pentru tine, să știi ce urmează.

Te-ai hotarât să organizezi o acțiune de igienizare dar nu știi de unde să începi?

Ce zici de ghidul nostru special facut pentru astfel de activități?

Știi că poți contribui și tu la circuitul gunoaielor în natură? Uite ce poți face.